TELEVİZYON 8 Temmuz 2024
7,3b OKUNMA     122 PAYLAŞIM

Better Call Saul'u Sürükleyen Hikayelerden Biri: Jimmy ve Chuck McGill Abi-Kardeş İlişkisi

Şimdiden efsane olan dizinin en sürükleyici dinamiklerinden birini masaya yatırıyoruz.

jimmy mcgill ve chuck mcgill arasındaki abi-kardeş ilişkisi neden farklıydı?

Uyarı: Spoiler içerir.

bir tarafta hukuk dünyasına adını altın harflerle yazdırmış ve çok başarılı bir şirket olan hhm'in kurucularından chuck mcgill, diğer tarafta aynı kanı taşımalarına rağmen gençliğinden beri aklı hep kurnazlığa ve dolandırıcılığa çalıştığı için slippin' lakabını alan ve avukatlıkta bile bu huyunu devam ettiren jimmy mcgill.

diziyi izleyenler olarak chuck mcgill'e karşı çoğumuz olumsuz duygular beslemiş, "böyle abi olmaz olsun" demişizdir, fakat madalyonun diğer yüzüne bakmalı ve bu ikilinin arasındaki ilişkiyi yorumlayabilmek için çocukluklarını daha detaylı incelemeliyiz. jimmy ve chuck'ın çocukluktan beri farklı bir ilişkileri vardı, chuck mcgill kardeşi jimmy'in kurnazlığa olan yatkınlığını görmüş ve onun daha başarılı/sorumlu biri olabilmesi için rehberlik yapmaya başlamıştı.

fakat jimmy'in içindeki slippin' yani kurnazlık olayı hiç bitmek bilmiyordu, çocukluğunda bile babasının dükkanının kasasından para çalıyor ve kolay paraya olan isteğiyle ön plana çıkıyordu, chuck bu hırsızlıkların farkındaydı ve bu durum jimmy'in onun gözünden düşmesine sebep oluyordu. jimmy'in bu hırsızlıklarına ve kurnazlıklarına rağmen ailesinin gözünde çok daha farklı bir yeri vardı. chuck tüm başarılarına ve ahlaklı karakterine rağmen mcgill ailesinin gözünde istediği değeri göremediğine inanıyordu. baba ve anne mcgill'in jimmy'e karşı olan ekstra sevgileri, chuck'ın istemsizce kardeşine karşı bir kıskançlık ve kin tutmasına dönüşmüştü.

öyle ki; anne mcgill vefat etmeden önce dışarıya yemek almaya giden jimmy mcgill'in yokluğunda annesi son nefesini vermeden önce jimmy'in adını sayıklamış ve chuck bunu duymuştu, fakat annesinin son sözlerinin "jimmy" olduğunu kardeşi jimmy'e söylememeyi tercih etmişti, sadece bu olaydan bile chuck'ın jimmy'e olan kıskançlığını anlayabiliriz. peki chuck kardeşine hiç mi iyi bir şey yapmadı? elbette yaptı, ona düzelmesi için defalarca rehberlik etti ve şans verdi diyebiliriz. chuck mcgill avukat olduktan sonra kardeşi jimmy'in başı belaya girdiğinde her defasında ona yardım elini uzattı, hhm'i kurduktan sonra jimmy'e basit olsa da bir iş verdi.


peki abi kardeşin arası neden hiçbir zaman düzelemedi?

bence buradaki en büyük neden; jimmy'in avukat olduktan sonra hhm'de çalışmak için yaptığı başvurunun bizzat abisi chuck mcgill tarafından reddedilmesi oldu. bildiğiniz üzere jimmy mezun oluyor ve abisinin yanında çalışabileceğini düşünerek hhm'e başvuru yapıyor, howard hamlin tarafından başvurusunun reddedildiği söyleniyor fakat aslında reddeden kişi abisi chuck mcgill. chuck, kardeşi jimmy'in avukat bile olsa içindeki slippin' jimmy'i atamayacağını düşünüyor ve onun gibi birinin asla avukatlık yapmaması gerektiğine inanıyor, çünkü chuck için hukuk başlı başına bir evren ve bu evrene uygun olmayanların evreni kirletmemesi gerektiğine inanıyor.

fakat kardeşini işe almak istemese bile bunu birinci ağızdan jimmy'e söyleyemiyor, howard'a almaması gerektiğini söylüyor, bu da chuck'ın kardeşine karşı artık iyi niyetinin ve rehberlik etme isteğinin kalmadığını gösteren bir durum. chuck mcgill aslında her zaman yalnız bir insandı, rebecca ile boşandıktan sonra elektromanyetike karşı psikolojik olarak duyarlılık kazanması bile aslında bu hayatta ona değer veren tek insanı kaybettiğinden kaynaklıydı. jimmy öyle değildi, her ne kadar kurnaz ve dolandırıcı olarak bilinse de; çevresinde onu seven ve onunla zaman geçirmekten keyif alan birçok insan vardı, fakat chuck için yalnızca hukuk vardı ve rebecca'yı kaybedince hukuk bile elinden gitmiş gibi hissetmişti. bu yalnızlığı kaldıramayan ve hayatta değer verdiği tek insan olan rebecca'yı kaybeden chuck, kendisine destek olan ve ayağa kaldırmaya çalışan jimmy'i bile bir türlü benimseyemedi ve kendini kapattığı yalnızlıktan kurtulamadı. sandpiper davasını başlatarak abisiyle ortak bir şeyler yapmaya çalışan jimmy'in bu isteği de pek karşılık bulmadı, bir süre sonra araları daha fazla açıldı ve chuck'ın yanındaki tek insan olan kardeşi jimmy de ona sırt çevirdi, bu durum chuck'ın ölüm sürecini başlattı.

elbette chuck mcgill'in jimmy hakkındaki çoğu düşüncesi doğruydu, jimmy'in içindeki kurnazlık isteği hiçbir zaman bitmeyecekti, fakat tek bir şans vardı; belki gerçekten hhm'de işe başlayabilseydi ve abisi tarafından saygınlık gördüğüne inansaydı bambaşka bir geleceği olabilirdi.