FUTBOL 3 Ocak 2023
26,3b OKUNMA     120 PAYLAŞIM

Bir Arabanız Varken Daha Fazlasına Ne Gerek Var Diyen Sosyalist Barça Topçusu: Hector Bellerin

Barcelona'nın en az kazanan futbolcusu Hector Bellerin ile tanışın.
Fotoğraf: Instagram @fcbarcelona

hector bellerin... bir röportajında sosyalist olduğunu açıklayan; zaten tarzı, az da olsa diğer topçulardan ayrılan yaşam biçimi ve daima yaptığı açıklamalarla değişik bir karaktere sahip olduğunu ve boş bir insan olmadığını her zaman belli eden 1995 doğumlu katalonyalı sosyalist futbolcu.

verdiği röportajda şunları söylemiş

evet, ben bir katalan solcusuyum. saklayacak hiçbir şeyim yok. herkesin birbirine yardım ettiği bir topluma ihtiyacımız var. bu anlamda diğer oyunculardan daha fazla aktivizm görmeyi isterim.

Fotoğraf: Instagram @hectorbellerin

astronomik kazançlarıyla ilgili de düşüncelerini belirtiyor

futbolcular artık insanlıktan çıktılar. toplumun geri kalanından tamamen yabancılaşmış bir balonun içinde yaşıyoruz. taraftarlardan her geçen gün daha da uzaklaşıyoruz ve bu hoşuma gitmiyor. kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. satın alma ve daha fazlasına sahip olma duygusu. ama bu sizi hiçbir yere götürmez. zaten bir arabanız varsa, neden on taneye daha ihtiyacınız var? biz futbolcular diğer insanlara göre daha fazla vergi ödemeliyiz.

Fotoğraf: Instagram @hectorbellerin

artık normal bir hayat yaşadığını da ekliyor

ilk profesyonel maaşımla gucci çanta almıştım. ama dürüst olmak gerekirse, bunu uzun zaman önce attım. artık maddi şeyleri umursamıyorum, hayatım paraya dayanmıyor. çok basit bir hayat yaşıyorum.

bu tarz açıklamalar yaptı genel olarak. daha önce de hem siyasi, hem kültürel, hem ekonomik hem de sosyal anlamda açıklamaları olan bu deli yürek kardeşimiz eğer futbolcu olmasaydı katalunya'daki sosyalist oluşumların birinin genel sekreteri falan olabilirdi. zaten isim soyisim kombinasyonu da buna bayağı uyuyor. örnek: katalunya sosyalist partisi genel sekreteri hector bellerin yaptığı açıklamada... haberin linki

vergi konusu hariç kendisine sonuna kadar katılıyorum. umarım artık sakatlığını tamamen atlatır ve eski performansını ulaşır. başarılar yoldaş!

not: fc barcelona ile 500 bin eurodan daha az bir maaş ile anlaşan hector bellerin'in takımın en az kazanan futbolcusu konumunda olduğunu da belirtelim.

edit: unutmadan rusya ukrayna savaşı bağlamında yaptığı süper açıklamayı da hatırlayalım

yalnız yoldaş açıklamayı katalonya'daki bir hücre evinden yapmış gibi :)