SPOR 9 Eylül 2020
32,9b OKUNMA     608 PAYLAŞIM

Freeletics ile 10 Kilo Veren Birinden Uygulamayı Faydalı Kullanma Kılavuzu

Dünya genelinde kabul görmüş eski ve yeni nesil HIIT egzersizlerini içeren ancak bu egzersizleri kişiye ve kişinin amaçlarına özel sunarak farklılaşmayı başarmış bir uygulama olan Freeletics'i verimli kullanmak için ipuçları.
Görsel: 60 Seconds To Fitness/YouTube

freeletics ile iki kez 10+ kilo vermiş ve uzun süre düzenli kullanmış biri olarak programdan maksimum verim almanız için bazı püf noktalarını paylaşmak istiyorum:

kullanım öncesi

mutlaka kendinize bir hedef koyun. kilo vermek mi, kas yapmak mı, sıkılaşmak mı, kondisyon kazanmak mı, daha aktif bir yaşam mı? freeletics işe yarayan bir program ama training journey seçimi, haftalık antrenman sayısı, zorluk seviyesi, evdeki ekipmanlar gibi kriterleri önceden planlarsanız hedefe daha kısa sürede ve etkili bir şekilde ulaşırsınız. örneğin kilo vermek için freeletics'e gerek yok, düzenli olarak evde ip atlayarak veya hybrid running ile de bunu başarabilirsiniz.

training journey seçimi hakkında ufak bir rehber paylaşayım

uzun süredir spor yapmadım, ufak ufak başlasam diyorum -> ekspres antrenman, güçlü başlangıç (erkek) / akıllı başlangıç (kadın)

vücudum çok yağlı, göbeğim var, eritmek istiyorum -> kardiyo ile yağ yak (erkek) / kalori yak (kadın)

genel görünümümde iyileşme istiyorum -> güç ve direncini artır (erkek) / tüm vücut antrenmanları ile fit ol (kadın)

(erkekler için) karın kaslarını belirginleştirmek, baklavalar ortaya çıksın diyorsanız, kardiyo ile yağ yak ile temel attıktan sonra kaslı görünüm için yağ yak programını seçebilirsiniz.
kadınların milli sorunu olan basen bölgesi için için bacaklar, basen ve gövde programı ideal.
kas yapmak isteyen kişiler, zaten spor geçmişi olan bu konuda deneyimli insanlar, doğal olarak ağırlık journey'lerinden birini seçmek mantıklı ama birçok arkadaşım freeletics'in bu konuda yetersiz kaldığını ek egzersizlere ihtiyaç duyduklarını belirtti. denemediğim için sadece dipnot olarak paylaşıyorum.

programı davetiye üzerinden satın alırsanız %20 indirim sahibi oluyorsunuz, daveti gönderen kişi de freeletics mağazsından 15 euro hediye çeki kazanıyor.

mat seçimi

freeletics vücut ağırlığına dayandığı için antrenman esnasında diz, sırt, kalça ve göğüs gibi bölgeleriniz sıklıkla zemine temas edecek. sesi ve darbeyi üst düzeyde emebilen, kaliteli malzemeden yapılmış, kaymayan bir mat hayat kurtarıyor. 10-15 mm kalınlığındaki kauçuk matları tercih edebilirsiniz. ucuz alternatifler için decathlon'daki köpükten yapılmış olanlara bakabilirsiniz. önemli dip not: pushup vb. hareketleri ayağınız mata denk gelmeyecek şekilde yapmanızı öneririm. aksi takdirde özellikle kaliteli olmayan matlar hızlıca delinip yırtılabiliyor.

ekipman/yer seçimi

egzersizleri nerede yapacağınızı önceden belirleyin. superman gibi kollarınızı tamamen açarak yapacağınız egzersizlerde geniş alana ihtiyaç duyabilirsiniz. önceden yer belirlemeniz antrenmanı yarıda kesmemenizi sağlar. ayrıca göğüs ve üst vücut odaklı egzersizlerden maksimum faydalanmak için bir adet pullup barına sahip olmanız faydalı olacaktır.

kullanım sırasında

ısınma ve soğuma hareketlerini atlamayın. bunları yapmadığı için sakatlanan birçok insanla karşılaştım.

freeletic'te en çok es geçilen özelliklerden biri tempo. egzersiz sizden maksimum tempo istiyorsa hızınızı en üst noktaya çekmeye çalışın. bu yöntem özellikle yağ yakmaya dayalı egzersizlerden en yüksek verimi almanızı sağlayacaktır.

egzersize başlamadan önce nasıl yapıldığını anlatan tutorial videolarını izleyin. bu sayede set aralarında antrenmanınız kesintiye uğramaz.

motivasyonunuzu kaybettiğinizde, üşendiğinizde, bugün yapmasam ne olur yarın yaparım dediğinizde başarı hikayelerini izleyin. mesela:


bonus

kardiyo ve calisthenics ile ilgilenenler için bazı faydalı youtube hesapları: freeletics resmi hesabı, officialbarstarzz, athlean-x, jeremy ethier, calisthenicmovement, calısthenıcs famıly