SAĞLIK 27 Eylül 2021
75,2b OKUNMA     389 PAYLAŞIM

Göbek Deliği Kokusu Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Göbek deliklerinin kendine has bir kokusu var. Muhtemelen bunu kendiniz de test etmişsinizdir... İşte bu kokunun sebebi ve bu kokunun geçmesi için basit çözüm yolları.

yapılan araştırmaya göre, göbek deliğinin 100'den fazla bakteri türüne ev sahipliği yapabilen küçük ve gelişen bir ekosistemi vardır.

bu kadar fazla bakteri bulundurma sebebi, bakterilerin tutunabileceği bolca kıvrım içermesi ancak tutunmalarını engelleyecek hava temasının minimumda olmasıdır. genellikle de düzenli olarak temizlenmediği (temizlenmelidir, hayvanlaşmanın yeri yok) için ortamın yayılmalarına müsait olmasıdır.


buradaki bakteriler çoğu zaman düşük sayılarda kalırlar ancak bakterilere çoğalma şansı verilirse (adam pislik çıktı rıza baba) kontrolden çıkabilirler. göbek deliğiniz içe doğru çukur şeklindeyse (innie) ya da piercing sahibiyseniz ter, tüyler, biriken kirler ile birlikte bakterilerin daha fazla çoğalması ve koku yapmasına olanak sağlayacağı ortama sahipsiniz demektir.

innie vs outy göbek deliği:


ancak endişelenecek bir durum yoktur zira çözümü basittir. normal duşunuz sırasında sabunla yapacağınız hızlı bir temizlik bu sorunu kolayca çözecektir. bu bölgede nemlendirici kullanılmaması daha uygundur. agresif şekilde yapılacak temizlik ve fazla nem bakterilerin üremesini hızlandıracaktır.

kaynak