TEKNOLOJİ 8 Kasım 2022
21,9b OKUNMA     188 PAYLAŞIM

Gündelik Hayatınızda İşinize Çok Yaraması Muhtemel Bazı Android Uygulamaları

Beklemediğiniz kadar işinize yarayabilecek bu küçük yardımcıları şuraya bırakıyoruz.

listonic

alışveriş listesi uygulaması. bunun diğerlerinden farkı, basit bir not defteri olmayışı. eğer hesap oluşturup giriş yaparsanız (google hesabınızla da giriş yapabilirsiniz) listelerinizi online olarak saklayabiliyorsunuz ve paylaşabiliyorsunuz. paylaştığınız kişi (bu kişi de uygulamaya giriş yapmış olmalı) listeye eklemeler çıkartmalar yapabiliyor, yapılan değişiklikler anında listeye yansıyor. böylece evdekilere sürekli "ne lazım?" diye sormanıza gerek kalmıyor. pratik.

https://play.google.com/…tails?id=com.l&hl=tr&gl=us

planta

bitki severlerin, özellikle evinde çiçek büyütenlerin seveceği bir uygulama. çalışma mantığı çok basit. uygulamaya evinizdeki bitkileri ekliyorsunuz. çok geniş bir veritabanı var uygulamanın, direkt seçebiliyorsunuz zaten birkaç anahtar kelime yazdığınızda. bitkinizi eklediniz diyelim, sonra bitkinin nasıl bir ortamda olduğunu tanımlıyorsunuz. iç ortamda mı? iç ortamda ise güneş alabiliyor mu? güneşi ne kadar alıyor, az mı çok mu? yoksa balkonda mı? balkon tüm gün ışık alıyor mu, yoksa sadece günün belli saatlerinde mi ışık alıyor? tüm bu bilgileri uygulamaya verdiğiniz zaman, uygulama size bir sulama ve bakım takvimi çıkartıyor. bitkinizi hangi aralıklarla ve ne miktarda sulamanız gerektiğini söylüyor. bildirimleri açarsanız hatırlatma da yapabiliyor. premium paket alırsanız besleyici (gübre, bitki besini vb) takviye programı falan da çıkartıyor ama ben o kadar şey yapmadım. arada sırada ufaklık ne yapıyor diye soruyor. fotoğraf çektirip hafızaya atıyor. bitkinizin kaydettiği gelişmeyi de takip etmiş oluyorsunuz böylece. sanırım gelmiş geçmiş en sevdiğim uygulama bu.

https://play.google.com/…romming.planta&hl=tr&gl=us

plantnet

bitki sarrafı. çok kısa ve net bir görevi var. tanımadığınız bir bitkinin fotoğrafını çekip bu uygulamaya atıyorsunuz. bitkinin cinsini cibiliyetini anında ortaya döküyor. veritabanı çok sağlam. kullanıcı tabanlı bir sistemi var. kesinkes doğru bir tanımlama yaptırmak için "abi bence bu bitki xyz, ama bak başka kullanıcıların çektiği fotolar da var. seninki tam hangisine benziyor bir bak istersen" diyebiliyor. başarılı.

https://play.google.com/…d=org.plantnet&hl=tr&gl=us

all in one calculator

adı üstünde, çok amaçlı bir hesap makinesi. içerisinde dönüştürücüler, hızlı hesaplayıcılar, denklem çözücüler var. bu amaçlar için birden fazla uygulama kullanıyorsanız, onları silip sadece buna geçiş yapabilirsiniz.

https://play.google.com/…one.calculator&hl=en&gl=us

smartpack kernel manager

emektar kernel aduitor uygulamasının halefi. kernel aduitor güncel android sürümlerinde mağazada çıkmıyor. ayrıca biraz da eskidi tabi. bu ise hem güncel hem de romunuza özel bazı oyuncakları da yönetebiliyor. f-droid üzerinden indirebilirsiniz, indirme ve kullanma sorumluluğu sizde.

https://f-droid.org/…s/com.smartpack.kernelmanager/

grasshoppers

programlama öğrenme uygulaması. google tarafından geliştiriliyor. başlangıç seviyesi için güzel.

https://play.google.com/…20.grasshopper&hl=en&gl=us

gelelim oyunlara...

score match

sıra tabanlı strateji futbolu. 2 dakikalık online maçlar yapıyorsunuz. 2 gole ulaşan kazanır. süre sonunda 2 gol atan oyuncu yoksa, önde olan kazanır. berabere ise penaltılara gider. maç içerisinde her hamle için size bir süre veriyor oyun. doğru hamleleri yaparak rakibinizi alt etmeye çalışıyorsunuz. tabi rakibin de eli armut toplamıyor, o da savunma için hamleler yapıyor, doğru adamı doğru noktaya götürmeye çalışıyor. aynı şekilde top rakipteyken de siz savunma moduna geçiyorsunuz. maç kazandıkça level atlıyorsunuz ve puan kazanıyorsunuz. puanlarla oyuncularınızı geliştirebiliyorsunuz ve yeni taktik formasyonlar açabiliyorsunuz. kurduğunuz taktik de çok önemli. pek çok oyuncu tipi var. doğru oyuncuyu, doğru taktikle, doğru yerde oynatmalısınız. oyun 3d, dandik değil. tam vakit öldürmelik, kafayı meşgul edebilen, boşluk bulunduğunda, dur lan hızlıca bir maç atayım, dedirten güzel bir oyun. kesinlikle denemeye değer.

https://play.google.com/…touchgames.smp&hl=tr&gl=us

out there

ben bunu ara ara yıllardır oynuyorum. faster than light kafasında güzel bir uzay macera oyunu. bunu uzun uzadıya anlatmak zor bence ama şöyle bir bahsedeyim. bir uzay aracınız var ve gitmeniz gereken bir hedef var. fakat kaynaklarınız sınırlı. yolda bazı gezegenlere rast geliyorsunuz ve eksik kaynaklarınızı buralardan toplamaya çalışıp yolunuza devam etme mücadelesi veriyorsunuz. yıllardır durur telefonumda, sürekli değil ama arada açar oynarım. denenmeli.

https://play.google.com/…games.outthere&hl=tr&gl=us