İLİŞKİLER 17 Mart 2023
41,2b OKUNMA     174 PAYLAŞIM

Hamile Kalma Riskinin Az Olduğu Dönem Nasıl Hesaplanır?

Eşiyle prezervatif kullanmadan ilişkiye girmek isteyen bir Sözlük yazarı, hamilelik riskini düşürmek için yaptığı hesabı anlatıyor.
iStock

eşimle üç yıl önce evlendik. ben oldum olası jinekolog koltuğundan korkan, kurcalanmaktan hoşlanmayan bir insanım, acayip geriliyorum. bu yüzden spiral taktırmayı aklımın ucundan bile geçirmedim. varis başlangıcı gibi bir durumum var. doğum kontrol hapını kalp damar cerrahı, damarları genişlettiği sebebiyle önermedi. ayrıca her gün ilaç kullanmak ve yan etkilerini çekmek beni kesinlikle cinsellikten soğuturdu, eminim. eşim de pek araştırmadı bu konuyu. daha doğrusu ikimiz de mallık ettik, pek üstünde durmadık.

bir ara çocuk yapma planımız oldu. ben biraz araştırma yaptım ve yumurtlama dönemi hesaplama gibi şeyleri öğrendim. ordan oraya derken, eğer yumurtlama dönemine dikkat edersek hamile kalma ihtimalinin düşük olduğunu öğrendim. bu arada belirtmek isterim, aklımıza s*çayım, bunu 30 yaşında öğrendik.

biz de madem öyle, olursa çocuk olur, olmazsa da oh keyfimize bakarız deyip prezervatifsiz ilişkiye girmeye başladık ve o gün anladık ki bizimkisi seks değilmiş. aradan dört aydan fazla geçti, çocuk yok ortada.

bu arada sistem şu

regl başlangıcından itibaren sayıp 12-16 gün sonrasına denk gelen günlerde ilişkiye girmiyorsunuz. biz garanti olsun diye 16 günden birkaç gün sonrasında da dikkat ediyoruz. yani diyelim ki regl oldunuz ve beş gün sürdü. 6,7,8... 12. güne kadar sevişebilirsiniz :) sonra yumurtlama başlıyormuş. bu günler kadının periyodunun sayısına göre değişebiliyor. atıyorum 30 günde bir regl olan kadınla, 25 günde olan da bir değil. kişisel hesaplama gerektiriyor, doktorun bana söylediği ortalama bir sayı.

bununla ilgili testler de var, yumurtlama gününüzü belirlemenizi sağlıyor. millet bunları hamile kalmak için kullanıyor, ben kalmamak için :)

gerçekten prezervatifsiz seks çok güzel bir şey, insanlar birbirini daha derin hissedebiliyor. ama biz evliliğin rahatlığıyla bunu yapıyoruz, bekarken asla böyle bir şeye cesaret edemezdim.
bu arada, ben cahil bunları bu sene yeni öğrenince böyle uzun uzun yazdım. zaten bilenler lütfen beni ayıplamasın. bu kadar gerekli bilgiyi böyle geç öğrendiğim için gerçekten üzgünüm. okulda bunları öğretmeleri lazım kesinlikle.

ekleme: şunu da eklemek gerek, bu süre dışında tabii ki yine prezervatif kullanarak veya çeşit çeşit istediğinizi yapabilirsiniz, artık onu da ben mi yazayım:) süre çok az ama diyenler için yazıyorum, ne kadarını kurtarsak kardır mantığıyla bakılınca iş görüyor yöntem.

kaynak