Harvard'da Stephen Hawking'i Ağırlayan Türk Bilim İnsanı: Canan Dağdeviren
İlk ve orta öğretimini Kocaeli'de tamamlayan Dağdeviren, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu .
Aynı yıl Fulbright Illinois Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik âletler üzerine çalışmalar yaptı.
Daha sonra neler yaptı?
Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliğine seçilen ilk Türk oldu
massachusetts teknoloji enstitüsü’nde çalışan dr. canan dağdeviren dünyanın en seçkin üniversitelerinden olan harvard üniversitesi tarafından “genç akademi üyeliğine” (junior fellow of harvard) seçilen ilk türk oldu.
dr. dağdeviren, harvard society of fellows (üst üyeler topluluğu) tarafından verilen en yüksek oyu aldı. 1933 yılında kurulan harvard society of fellows, kariyerlerinin başında harvard üniversitesi tarafından olağanüstü akademik potansiyelleri nedeniyle seçilen, bireysel gelişimlerini ve entelektüel işbirliklerini arttırmak için önemli akademik ve entelektüel fırsatlardan yararlanan bir araştırmacılar topluluğu. harvard society of fellows’un üyeliği ise ömür boyu.
Cilt kanserinin teşhisinde 10 saniyeden kısa sürede sonuç veren bir cihaz geliştirdi
cilt kanserini 10 saniyede teşhis eden cihaz geliştirdi hocamız helal olsun ...
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından 2015 yılında en önemli bilim insanlarından biri seçildi
massachusetts institute of technology (mit) tech review'ün her yıl dünyada önemli bilim insanlarını bir araya getiren listesine 2015 yılında giren 3 türk kadın bilim insanından biri olmayı başaran türk kızı. "inventors" (buluşçular) kategorisinde listeye giren canan dağdeviren, 5-8 yıl aralıklarla değiştirilmesi gereken kalp pillerinin insan vücuduna kalıcı olarak yerleştirilmesini sağlayan çalışmalar yapmış. daha önce hayvanlarda denenen ve kendi enerjisini üreten cihazın, kalp piliyle yaşayan insanlar için çığır açıcı nitelikte olacağı belirtiliyor. tebrikler...
Forbes dergisinin ‘30 yaşından küçük 30 bilim insanı’ listesine girdi
mıt technology review dergisi’nin geçen yıl derlediği “35 yaş altı 35 yenilikçi” ile forbes dergisi’nin “30 yaşından küçük 30 bilim insanı” listelerinde de yer alan yeni nesil bilim insanlarımızdan.
32 yaşında profesör olacak
başvurmamasına rağmen massachusetts institute of technology 'den profesörlük teklifi alan ve kabul etmesiyle birlikte, önümüzdeki yıl ocak 2017'den itibaren henüz 32 yaşında bu ünvanı taşıyacak olan gururumuz. bravo.