MAGAZİN 30 Ekim 2017
77,1b OKUNMA     760 PAYLAŞIM

Hollywood, Kevin Spacey'in Anthony Rapp'e 14 Yaşındayken Taciz Ettiği İddiasıyla Çalkalanıyor

Oyuncu Anthony Rapp, BuzzFeed'e yaptığı açıklamada Kevin Spacey'in kendisini henüz 14 yaşındayken taciz ettiğini belirtti. Kevin Spacey ise konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı.

2001 yılında vizyona giren The Beautiful Mind filmindeki "Bender" rolüyle hatırlıyoruz Anthony Rapp'i.

4 dalda Oscar kazanan bu film ona Hollywood'un kapılarını ardına kadar açtı ve Rapp, o seneden sonra birçok projede yer aldı.

Şu sıralarda ise Star Trek: Discovery adlı TV dizisinde oynayan Rapp, BuzzFeed'e Kevin Spacey'in kendisini 14 yaşındayken taciz ettiğini açıklayınca ABD'de adeta yer yerinden oynadı.


Anthony Rapp, 14 yaşındayken Kevin Spacey'in evine gittiğini, Spacey'in kendisini yatağa atarak üzerine çıktığını ve daha sonra kendisinin de olay yerinden çıkıp gittiğini belirtti.

Daha sonra bu yaşananları yıllar boyunca kimseye anlatamadığını söyleyen Rapp, BuzzFeed'e adeta içini döktü.

Tüm bu açıklamalar kamuoyunda şok etkisi yaratırken Kevin Spacey, sosyal medya hesapları aracılığıyla konuya dair bir açıklama yayınladı.

Anthony Rapp’in oyunculuğuna büyük bir saygı ve hayranlık duyuyorum. Kendisinin hikayesini dinlediğimde dehşete düştüm. Dürüst olmam gerekirse 30 seneyi geçkin bir süre önce yaşanan bu olayı hatırlamıyorum. Ancak olaylar dediği gibi geliştiyse kendisine çok sarhoş olduğum bir andaki bu davranışlarımdan ötürü en samimi özürlerimi borçluyum. Bunca yıl sebep olduğum duygular için de özür diliyorum.


Bu hikaye, beni hayatımla ilgili başka konuları anlatmak için cesaretlendirdi. Özel hayatımla ilgili korumacı olduğum için hakkımda pek çok hikaye dolaştığını biliyorum. En yakınımdakiler bilir ki hayatımda hem erkeklerle hem kadınlarla ilişkilerim oldu. Erkeklerle romantik ilişkiler yaşadım ve onlara aşık oldum ve şimdi de hayatımı eşcinsel bir erkek olarak sürdürmeyi seçiyorum. Bu gerçekle açık ve dürüst bir şekilde yüzleşmeliyim, bu da davranışlarımı gözden geçirmek ile başlıyor.

Konu, Ekşi Sözlük'te gündemde. İşte Ekşi Sözlük yazarlarının konuyla ilgili yorumları

anthony rapp'in anlattıklarını orjinal röportajdan okuyunca yaşanan olayın eften püftenliği gerçekten de amerikan abartması diye bir şeyin olduğunu gözler önüne seriyor.

anthony rapp o sırada 14 yaşında kevin spacey ise 26 yaşında. anthony rapp'in kendi anlatımı bir parti sonrası sabah karşı artık herkes gidip kevin spacey ile bir başlarına kaldıklarında ve kevin spacey kör kütük sarhoşken; kevin spacey'nin anthony rapp'i salondan kucağına alması yatağa götürmesi ve çocuğu yatırırken sızıp kalmasından ibaret. adamın röportajda anlattığı başka da bir detay yok. buradan koca bir taciz hikayesi ve akabinde kevin spacey'nin "ne yaşandığını hatırlamıyorum sarhoştum ama her ne hissettirdiysem özür dilerim.." demesi de enteresan. ya anthony rapp'in anlatmadığı başka şeyler var ya da şu aralar amerikan magazini bu taciz olaylarında fazla gaza geldi.

köşeye sıkışan adam açıklaması yapmıştır. bir şoku unutturabilecek tek şey olan başka bir şoku önümüze servis etmiştir.

adam iyi ama aga. adam çok iyi...

bu taciz iddiaları pek de ünlü olmayan oyuncuların gündeme gelme çabasına dönüşüyor yavaş yavaş.

14 yaşında taciz etmişmiş de aradan bilmem kaç bin yıl geçinde konuşmak aklına gelmiş. neden? yapılan açıklamalar onu etkilemiş.

konuşunca ne diyor? beni baştan çıkarmaya çalıştığına eminim. beni tuttu falan. evet gerçekten taciz olduğu kesin şu açıklamaları okuyunca. kanıt falan yok, görgü tanığı yok. tek bir adamın iddiaları ve hoooop tacizcisin.

ben kevin spacey yerinde olsam dava açarım.

hollywood'da onlarca insan ulan bi ünlü bana sululuk yapsa da taciz edildim diye gündeme gelsem diye beklemiyorsa hiçbir şey bilmiyorum.

taciz tecavüz çok ciddi konular. popülizm bunun da içini boşalttı.

zaten gay olduğunu bilmeyen dünyada 3 kişi falan vardı sanırım. dolayısıyla açıklaması pek şaşırtıcı değil. 

ancak anthony rapp olayı tam bir hayal kırıklığı. reşit olmayan birine yavşamasını bekleyeceğim hollywood yıldızları arasında muhtemelen adını en sona falan yazardım. üzdün frank başkan.