KÜLTÜR 26 Eylül 2016
66,7b OKUNMA     923 PAYLAŞIM

"İngilizce'yi Anlıyorum Ama Konuşamıyorum" Diyenler İçin Cümle Kalıplarını Ezberleyebilecek Kolay Yöntem

İngilizce konusunda hemen herkesin yakındığı bir konu olan anlamak ama konuşamamak hakkında Sözlük yazarı masterful tactician'in yöntem önerisini paylaşıyoruz.
iStock.com

ingilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum'a en iyi çözümün ingilizce cümle ve ifade kalıpları ezberlemek ve bunları günlük hayattaki kullanım şekilleriyle bol tekrarla irdelemek olduğu.

bir cümle kalıbının günlük hayatta ne şekilde kullanıldığını en kolay nasıl bulacağız peki? youtube videoları sağolsun. peki aradığımız bir kelime ya da cümleyi içeren youtube videolarını nasıl bulacağız? 

neyse ki düşünüp taşınmış bu servisi de oturup yapmışlar. 

watchmeenglish.com 

böylece ingilizcede en sık kullanılan isim, sıfat, fiil, deyim, phrasal verb gibi terimleri aratarak bu kelimelerin geçtiği videoları izleyebiliyorsunuz. 

bu servise benzer youglish isimli başka bir site daha var ama fonksiyonalite olarak bunun artıları daha çok. mesela çalıştığınız kelime / kalıpları kayıt altında tutabiliyorsunuz. böylece ne kadar ilerlediğinizi de takip etmiş oluyorsunuz. bir de sözlük formatında olduğu için sözlükseverlerin hoşuna gidecektir.

şu sıralar sözlükte ingilizce konulu pek çok başlık görünce bu konuda ciddi bir ihtiyaç olduğunu hissederek paylaşayım dedim.