SUÇ 26 Aralık 2022
51,8b OKUNMA     281 PAYLAŞIM

İnternetten Tanıştığı Erkekleri Anlaşmalı Mekana Götürüp Hesaptan Pay Alan Kadınlar

İnternetten tanışıp, buluştuğu erkekleri önceden anlaştıkları mekanlara götürüp hesaptan pay alan ve bu şekilde günlük ortalama 3-4 bin lira kazanan kadınlar olduğunu biliyor muydunuz?


nedir bu olay?

müzisyenim, her şey ben sahnedeyken gözümün önünde cereyan ediyor. işim gereği sürekli alkollü mekanlar ile çalışıyorum. artık hemen hemen her gün, bunu profesyonel meslek olarak yapan kadınlar görüyorum. olay şöyle gelişiyor:

1. önce sosyal medyadan bir erkek ile tanışılır.

2. erkeğin buluşma teklifi kabul edilir.

3. erkek, daha önceden anlaşılan mekana götürülür.

4. erkeğin "ne içersin" sorusuna "viski, şampanya" vs. şeklinde cevap verilir. genelde birkaç şişe şampanya patlatılır. çünkü mekanlar patlatmalık şampanyayı çok komik rakamlara alıp, hesaba bin katı fiyat yazıyorlar.

5. yüklü bir hesap gelir ve hesap erkek tarafından ödenir.

6. hesabın belli bir yüzdesi kadına verilir.

bu hikayede mekan kazanır, kadın kazanır, yanan ise erkek olur. çünkü her seferinde hesap ödendikten sonra kadın bir şekilde tartışma çıkartıp, mekandan hızlıca ayrılıyor. hiç abartmıyorum; aynı mekana aynı gün içinde 5-6 erkekle farklı saatlerde gelen kadınlar var. bu kadınların günlük kazancı ortalama 3-4 bin lira civarında.

her gün geldikleri mekanı da hiç tanımıyormuş gibi davranıyorlar. misal her geldiğinde, adamın yanında garsona "lavabo nerede?" diye soruyorlar. hem içip, hem eğlenip, üzerine para kazanıyor bu kadınlar. etik mi? orasına siz karar verin.

benzeri bir olayla ilgili ankara 8. ağır ceza mahkemesinin bir dosyasının duruşmasına girmiştim

olaylar ankara'da müzikhollerin ve barların çoğunlukta olduğu birbirine yakın sokaklarda gerçekleşiyor. onlarca kız, buralardaki tüm müzikholl ve barlarla anlaşmalı. o an nereye denk gelirse kurbanı oraya götürüyor. böyle tek bir mekan ve tek bir kız yok. o civardaki tüm mekanlar bu işi biliyor ve komisyon karşılığı kızlarla çalışıyor. 

tüm kızların işi sosyal medyadan bir buluşma ayarlamak ve erkeği, anlaşmalı olduğu sokak civarlarına davet etmek. tabii burada mesajlaşırken de moralinin bozuk olduğunu ve içmeye gitmek istediğini söylüyor. buluşma gerçekleşiyor ve kız civardaki herhangi bir mekana erkeği götürüyor. burada yeme içme gerçekleşiyor. tabii fiyatları çok afaki olacak şekilde. 2019-2020 yılı için konuşuyorum. 2 kişi ortalama 4-5 bin tl (bazıları 3 bin, bazıları 8 bin vs.) hesap geliyor.

devamında da erkeklerin bazıları aileleri ve yakınları duymasın diye susuyor. bazıları da bu düzeni anlayıp şikayetçi oluyor. savcılık da şikayetleri birleştirip, yaklaşık 6 ay olayı takip edip operasyon yapıyor. tüm kızları, mekanların sahiplerini, garsonlarını, aşçılarını, garsonlarını, valelerini, kısaca mekanda çalışan herkesi alıyor. mekan sahipleri ve kızlar tutuklanıyor.

bulaşıkçı, aşçı, vale dahil diğer çalışanların da dahil olduğu dava açılıyor. böyle olunca da yaklaşık 20-30 civarı şikayetçi, 300 civarı sanık olmuş. o yüzden de duruşma adliyede değil, sincan cezaevi'ndeki büyük duruşma salonunda oluyordu. her duruşma en az 4-5 gün sürüyordu. her gün akşama kadar her birinin sorgusu/beyanları alınıyordu.