SUÇ 27 Nisan 2021
117b OKUNMA     636 PAYLAŞIM

İntihara Meyilli Twitter Kullanıcılarına Ulaşıp Katleden Seri Katil: Takahiro Shiraishi

Son zamanların en ilginç seri katillerinden birinin, 'Twitter katili' Takahiro Shiraishi'nin hikayesi oldukça ilginç.

takahiro shiraishi, japonya'da "twitter katili" lakabıyla bilinen ve 9 kişiyi öldürmüş bir seri katil

2017 yılında işlediği 9 cinayet sebebiyle aralık 2020 tarihli mahkemede idam edilmesine karar verilmiştir. kurbanlarını ararken twitter üzerinden intihara meyilli olan kişileri araştırmış ve kendilerine mesaj göndererek ölümlerine yardım edeceğini söylemiştir. kurbanlarının güvenini kazandıktan sonra da onları evine davet etmiş ve cinayetleri de burada gerçekleştirmiştir. bu sebeple japon halkı arasında ismi “twitter katili” olarak bilinmektedir.

hazırlanan iddianameye göre shiraishi 2017 yılının ağustos ve ekim ayları arasında 8 kadını ve 1 erkeği boğarak öldürmüş, daha sonra cesetleri parçalara ayırmıştır. yine iddianameye göre öldürdüğü bütün kadın kurbanlarına cinsel saldırıda da bulunduğu geçmektedir. ölen kişilerin yaşları ise 15 ile 26 arasında değişmekte, bazıları tokyo’da bazıları da tokyo dışında yaşamaktaydı.

cinayetlerin ortaya çıkması, polislerin cesetleri evdeki soğutucularda bulmasıyla gerçekleşmişti.

polis incelemesi, 23 yaşındaki bir kadının kendisini öldürmek için bir yardımcı aradığı gönderisiyle başlamıştı ve ortaya çıkan ipuçları shiraishi’yi gösteriyordu. polislerin shiraishi’nin evine yaptığı inceleme sonucunda cesetler ortaya çıkmış ve katil bulunmuştu.

kadın kurbanlardan birisinin arkadaşı, arkadaşının nerede olduğunu ararken bulduğu ipuçları kendisine shiraishi’yi göstermişti. shiraishi’nin öldürdüğü tek erkek kurbanı ise bu kişiydi.

Mevzubahis kadınlar.

mahkeme salonunda halka ait sadece 16 kişilik yer olmasına rağmen 400 üzerinde insan mahkeme duruşmasını izlemeye gelmişti. japonya’da idam cezaları uygulanıyor ve halkın büyük kesimi idam cezasının varlığını destekliyor. mahkumların hangi yöntemle idam edilecekleri, idam gününe kadar kendilerine söylenmiyor. ayrıca idam cezasının verilmesiyle, idam cezasının uygulanması arasında geçen süre yılları bulabiliyor.

mahkeme sırasında shiraishi’nin avukatı savunma için kurbanlarının ölmeyi kendilerinin istediklerini, hangi yöntemle öldürüldüklerinin öneminin olmadığını belirtmiş ve kurbanlardan gelen mesajları da delil olarak sunmuştu. ek olarak avukat, kurbanların ölmek için intihar yöntemini tercih etmediklerinden yardım aradıklarını, shiraishi’nin ise bu konuda yardımcı olduğunu söylemiş ve kurbanların akli dengelerinin yerinde olduğunu söyleyerek savunmasını yapmıştı.

bu aşamada hakimler, cinayet sırasında kurbanların herhangi bir direniş göstermelerini sormuş, avukat ise bu direnişin refleksten kaynaklandığını söylemişti. ancak burada shiraishi söz alarak, ölüm sırasında kurbanlarının hiç birisinin rızası olmadığını söylemişti.

mahkeme kayıtlarına göre shiraishi, işlediği suçların sebebini ailesine bağlamaktaydı.

shiraishi babasıyla kavga ettikten sonra, yalnız kadınları gizlice takip ederek ve onları etkileyerek para kazanmaya çalışıyordu. kadınları etkileme yöntemlerinin işe yaradığını gören shiraishi, bunu profesyonel olarak yapmaya karar vermişti.

shiraishi, twitter üzerinden intihara meyilli kişileri bularak onların paralarını almayı hedefliyordu. ancak buluştuğu bir müşterisi parasını geri istemiş, shiraishi ise parayı geri vermemekte ısrarcı davranmış ve olay cinayetle sonuçlanmıştı.

mahkemede son olarak shiraishi eğer idam cezası alırsa itiraz etmeyeceğini, yakalanmamış olsaydı da herhangi bir pişmanlığının olmayacağını söylemişti.

Shiraishi, şu anda idam cezasının uygulanmasını bekliyor.