SAĞLIK 13 Mart 2023
18,9b OKUNMA     300 PAYLAŞIM

Kilo Verince Yağlar Vücuttan Hangi Yollarla Atılır?

Kilo vermek konusuna yönelik bakış açınızı da keyifli ölçüde değiştirecek bir bilgi.

ter, idrar vesaire sıvılar vücuttan atılan yağların yaklaşık %15'ini kapsarken, bu kiloların %85 gibi büyük bir bölümü vücudumuzu karbondioksit, yani nefes yoluyla terk eder.

aslında mevzu uzun lakin bayıltmadan, mümkün olduğunca kısaltarak açıklamak gerekirse;

vücudunuzdaki sevimsiz yağların c, h ve o atomlarından oluşan karbonhidrat moleküllerini diyet ve egzersiz yoluyla parçaladığınızda, su ve karbondioksit olarak iki bölüme ayrılıp vücudu terk ediyorlar. molekülün yapısına detaylı baktığınızda ise co2 moleküllerinin, atom ağırlığı açısından üstünlüğüyle beraber, çoğunlukta olduğunu görüyor olacaksınız. bunun da tümüne yaklaşık oranı %85

nefes alışverişinizi yapay olarak hızlandırdığınızda göz kararması, bayılma gibi etkilerin nedenini de daha iyi anlamış oluyorsunuz. (bkz: hiperventilasyon)

bu bilgi sayesinde; sauna, terleme poşetleri, onu yeme bunu ye gibi hurafelerle dolu bilgi kirliliğiyle de vedalaşmış oluyorsunuz.

etrafınızda milyonlarca fuzuli tavsiye varken, kilo verme olayının özünde gayet basit bir mevzu olduğunu da unutmayalım. formül kesinlikle karmaşık değil; daha fazla hareketle daha az yemek, hepsi bu.