EDEBİYAT 7 Temmuz 2021
29,9b OKUNMA     236 PAYLAŞIM

Psikoloji ile İlgilenenler İçin Birbirinden Kafa Rahatlatıcı Kitap Önerileri

Psikolojiyle bir bilim dalı olarak ilgileniyorsanız veya kişisel dertlerinize biraz merhem arıyorsanız, tüm bunlara faydalı olabilecek bazı kitap önerilerimiz var.
iStock

hayatı yeniden keşfedin

çocukluk modlarınızın farkına varmanızı sağlayıp, yetişkinlikteki yansımaları konusunda sizi son derece aydınlatan harika bir kendine yardım kitabı.


seninle başlamadı

bazen kendi içimizde anlamlandıramadığımız duyguların aslında bizimle alakalı olmadığını, genetik bir aktarımla hücrelerimize yerleşmiş olduğunu anlamızı sağlayan, inanılmaz sürükleyici bir kitap.


insanın anlam arayışı

varoluşsal sancı çeken insanların özellikle okumasını tavsiye ettiğim; her insanın her duruma mutlaka alışabileceğini, her durumla mücadele edebilecek gücümüzün var olduğunu anlatan, her cümlesinde yeni bir aydınlanma yaşayacağınız mükemmel ötesi bir kitap.

Fotoğraf: fatihinkitapligi.com

beden kayıt tutar

travmalarımızı yas tutarak içimizden atamadığımız sürece duyguların bedenimizde herhangi bir yerde sıkışıp bize ağrı olarak dönebileceğini biliyor muydunuz? özellikle beynimiz bu durumlarda nasıl çalışır, hangi hormonlar salgılanır veya salgılanmaz, korteks bağlarımıza ne olur gibi gibi birçok bilimsel bilgi barındıran çok anlamlı bir kitap.

Fotoğraf: alperiskender.com

narsistle ateşkes

narsistleri anlatan, onlarla nasıl baş etmeniz gerektiğine dair birtakım yollar gösteren, hatta neden narsist insanlara çekildiğimizi anlatan çok güzel bir kitap.

Fotoğraf: PsikoNET / Facebook

bağlanma

bağlanma türlerini tek tek açıklayan ve günün sonunda hangi bağlanma stiline sahip olduğunuzu fark etmenizi sağlayan, bağlanma stilinize göre yaşadığınız ilişkilerin nasıl olduğunu yorumlayan, "aynısını anlatıyor" diyebileceğiniz büyük bir aydınlanma kitabı.

sınırlar

başkalarına sınır koymak aslında kolay bir konu değil. ailenize, sevgilinize, yöneticinize, arkadaşınıza, çocuğunuza... hepsini tek tek anlatan, nasıl sınır koyabileceğinizi öğretmeye çalışan ve hayatımıza büyük bir katkı sağlayabilecek çok faydalı bir kitap.


ölüm bir varmış bir yokmuş

aslında bir distopya olan bu kitap "ölüm olmasaydı ne olurdu"yu anlatıyor. ölmekten korkan veya yakınlarının ölümünden korkan insanlara özellikle farklı bir bakış açısı getireceğini düşündüğüm çok kaliteli bir kitap.

Fotoğraf: Seda'nın Kitap Tavsiyeleri / YouTube