KOMİK 17 Mart 2023
12,5b OKUNMA     192 PAYLAŞIM

Şeker Kız Candy'deki Anthony, Candy ve Terry'nin Kumpası Yüzünden mi Öldü?

20. yüzyılın başlarında Amerika'da geçen bu hikayede Candy'nin aşık olduğu Anthony, bir tilki avı sırasında attan düşerek ölüyor biliyorsunuz. Peki sadece attan, çimenlere düşerek ölür mü bir insan? Bu işin altında bir şeyler var gibi...

şeker kız candy'deki anthony'nin sır dolu ölümü, kimse tarafından dillendirilmeyen, yıllardır üzerine gidilmeyen altın tenli anthony brown ismindeki bir yiğidin öyküsüdür. tıpkı; çiçek taksi'deki kazım'ın, mahallenin muhtarları'ndaki fadime'nin, kuzenlerim'deki ece'nin ölümü gibi kuşkulu ve sır dolu.

kimsenin günahına girmemek adına diziyi baştan sona kadar izledim

hiçbir boşluk kalmayacak şekilde notlarımı alarak rahmetlinin öldüğü günden ve daha öncesindeki günler dahil olmak üzere candy'nin karakter değişimini inceledim. bu ne gülün, eğlenin diye yazılmış çerez bir yazı, ne de hayal ürünü. yitip giden iskoç prensi anthony'nin rahat uyuması için yazılmış, her şeker kız candy hayranının gerekli ehemmiyeti göstermesi gereken ciddi bir konu.

candy daima bencil, egoist ve vefasız bir tipti... pony yetimhanesi'nin baş rahibesi teresa hanımın emdiği sütü burnundan getiren gene candy. hafızalarınızı lütfen zorlayın. bu candy'nin yanında başka bir yetim daha vardı. adı annie. hanım hanımcık, uslu, ahlaki terbiyesi oturmuş, gıybet ve fasıl bilmeyen kızın başını her gün belaya bulaştırırdı. nitekim burjuva brighton ailesi annie'yi evlat edinerek meczup sabiyi candy'nin pençesinden kurtarmışlardı. sırf annie sıcak bir yuvaya kavuşmasın diye sürekli şımarıklık yapalım o zaman bizi istemezler diyecek kadar da çirkef. annie'nin rakunu kurin bile buna yeri geliyor rest çekiyor. bu kızın masumane bakışlarına, arada sırada yürek sızlatan tiradlarına yıllarca kandın. bırak da şu tokatlı kardeşin gözünün önündeki perdeyi kaldırsın.

kendisine yuva açan, önüne sıcak çorba koyan leagan ailesi'nden hırsızlık suçlamalarıyla dehlenen gene candy. üvey kardeşleri neil ve eliza'ya o kadar hak veriyorum ki. elroy hala bile o yaşlı haliyle bu kızın yılan tarafını görmüştü. evden şutlanan candy hanım yine tamamen ölüyorum rolu keserek kendini albert ismindeki berduşa kurtartıyor. a.k.a uncle william, a.k.a the chief of the ardlay family. tesadüfe bakın bu ailede leagan ailesinin akrabaları. yani anthony ve kardeşleri alistair, archibald ile neil ve eliza teyze çocukları. içten pazarlığa, detaylı plana bak. öteki aileyi karıştırıp iki aileyi hasım edecek. kurtuluş anahtarı olarak da anthony'yi görüyor. çünkü mülayim ve iyi kalpli.

işte her şey burada başlıyor

candy şerefine düzenlenen partide at ile gezintiye çıkan sarı oğlan hakka yürüyor.o gün sadece sen ölmedin anthony usta biz de öldük :( biraz dolmuşum. lütfen kusura bakmayın. işte o kaza gibi görünen olayı bir de benden dinleyin.

1- anthony bir prens olduğu için dönemin kuralları gereğince ata binmeli. hatta halis karataş'tan bile daha iyi bir binicilik yeteneği var. öyle tek hamlede 600 kiloluk hayvanı yer serecek kadar toy değil.

2- av başlamadan önce anthony ve candy'nin dışında tam teçhizatlı av ekibi görülmekte. ve geriden bu ikiliyi takip ediyorlar. fakat hiçbiri kaza esnasında kadraja girmeyi bırakın adeta ortadan kayboluyorlar. o köpeklerle neden arama çalışması yapılmadı? neden koskoca iskoç prensinin eskortsuz ıssız ormanda dolaşmasına göz yumuldu? kimden emir alıyorlar?

3- bu üzücü olay anthony'nin atının ayağı kapana takılması sonucu gerçekleşiyor. attan düşerek son nefesini veriyor. fakat düştüğü zemin çim. bu düşmeden kaynaklanacak hasarı azaltmalı.

ava çıkmadan önce alan hiç mi kontrol edilmedi? yoksa o kapan oraya daha önce bilinçli şekilde mi yerleştirildi?

4- at acının etkisiyle şahlanarak anthony'i sırtından atıyor. anthony sırt üstü düşüyor:


fakat hiçbir hareket, sürünme olmamasına rağmen yüzüstü ölüyor:


5- 7 yıl boyunca annemler ile gerçek kesit izlemenin öğrettiği bir şey varsa o da suçlu psikolojisini analiz edip, mimiklerini okuyabilmektir. anthony attan düştüğü zaman candy'nin surat ifadesine dikkat edelim. cemaate sünnetsiz bayram namazı kıldıran imam gibi ellerini kulak hizasına denk getirerek yüzünde birleştirmiş.

gözlerinde en ufak bir şaşırma yok. gayet bilinçli ve soğukkanlı. normal bir insan olsa ne yapardı? ilk yardım uygular veya yardım çağırırdı. neden anthony ölene kadar 329 otobüs hattını bekleyen yaşlı teyze gibi mal mal bekledi? hadi şoka girdi desek, ulan adam ölene kadar mı sürüyor bu şok?


anthony brown ölmedi, candy white ve iş birlikçisi terry grandchester tarafından öldürüldü. candy hiçbir zaman anthony'ı sevmedi. o lüks, rahat ve konforlu yaşam için katlanılması gereken bir yüktü. beraber falcıya gittiklerinde sergilediği soğuk ve yapmacık tavırları bunu destekliyor. anthony'nin kırkı çıkmadan saint paul koleji'ne gidip tahsilini düşünecek kadar da vefasız.

bu komplodaki benim çıkarımlarım şu yönde

terry p*çi ve candy daha evvelinde tanışıyorlardı. anthony'nin aksine terry serseri, it olarak tasvir edeceğimiz at hırsızı bir tip. bunlar bir şekilde tekrar haberleştiler. tekdüzelikten, konfordan sıkılan candy terry ile tekrar görüşmeye başladı. zira bu ekrana yansımasa da candy'nin sorumsuz davranışlarından anlaşılmakta. terry ile ingiltere'ye gidip gününü gün edebilmesi için anthony'nin işini bitirmesi gerekiyordu. bunun için av günü mükkemmel bir ortamdı. terry gece ormana giderek hiç tahmin edilmeyecek bir yere kapanı kurdu. rakun ile tilkiler ayartılarak anthony'nin atının dikkati dağıtıldı. candy aha aşkım, tatlım diyerek anthony'i kapana yönlendirdi. fakat cengaver kardeşim öyle at sırtından düşmesiyle ölecek kadar zayıf değildi. candy, anthony'nin kan kaybından ölmesi için ormanın içine sürükledi. bu da neden sırt üstü değil de yüzüstü öldüğünü açıklıyor.

anthony adında sarı oğlan vardı
onca mazlumun yüreğine karyağdı
ne bitmez çilesi var imiş
yezidin eline düşünce kaderi çizilmiş

:(