İLİŞKİLER 14 Kasım 2022
25,8b OKUNMA     252 PAYLAŞIM

Tanıdığınız Birini Sadece Sevişmek İçin Aramanın İngilizce Hali: Booty Call

Bu karmaşık hareketin ingilizcede basit bir karşılığı var.
iStock

Nedir?

ingilizce argoda, kişinin daha önce cinsel ilişki yaşadığı ama artık duygusal olarak çok yakın olmadığı bir kişiyi cinsel ilişkiye girmek amacıyla araması ve arama sonucu birlikteliği.

bence tatlı bir iletişim aracı

seks amacıyla atılan mesaj ya da aramalara verilen genel ad. tek gecelik olanı makbuldür ama bazı durumlarda ilişkiye dönebilitesi de mevcut.

burada bakış açısı önemli. bence salt bir ihtiyaç temelli iletişimden ziyade, içinde bulunulan duygu-durumun melankolikliği eğlenceli ve iki taraf için de kırıcılığı olmadığı sürece değerli sekanslar.

cnbc-e'de "sevişmek için birini aramak" şeklinde çevrilmiştir

hatta kişiyi tanımlamak için de kullanılmıştır: "he's my booty call"(sevişmek için aradığım biri)... sarhoş olma şartı yoktur evet(sarhoş olup yapılanı için bardan birini (hatun/erkek) kaldırmak kullanılabilir, barda kahve/soda vb içmiyorsanız tabii) böylesine çok amaçlı bir kelimedir booty call... hatta "booty call booty call, i love you all!!" şeklinde bir tezahürata da sahiptir seks ligleri.

romantik bir ilişkide sadece hormonal sebeplerden kaynaklanan çağrı ise üzer bazen

mesela ayda sadece birkaç gün, pms sonu gibi. gerçek mi yoksa değil mi, kafamda deli sorular...

Bahaneler

gecenin x vaktinde whatsapp yoluyla ya da cesaret oranına göre direkt arama yapmak suretiyle "geçiyordum uğramak istiyorum?" mahiyetli ve amaca yönelik bir arama-aranma türüdür.

gece 11'den önce yapılmaz

gece 2'den sonra da yapılmaz. 11-2 arası çok önemli. aksi takdirde kıymeti yok.