İLİŞKİLER 24 Ocak 2022
127b OKUNMA     278 PAYLAŞIM

Türkiye'de Pek Bilinmeyen ve Çokça Efor İsteyen Amazon Seks Pozisyonu

Temeli, üstteki partnerinizin denge ve gücünü doğru ayarlamasına dayanan amazon pozisyonuna bir bakalım.
İllüstrasyonlar: Blaire Alfonso / mbg Creative

amazon pozisyonu; cowgirl pozisyonu ile misyoner pozisyonunun karışımıdır. reverse cowgirl ile misyoner pozisyonu karışımı olan versiyonuna ise reverse amazon denir.

tüm cinsiyet varyasyonları için birleşimi mümkün kılan bir pozisyondur. vajinal ve anal birleşimi mümkün kıldığı gibi dildo aracılığı ile solo, çift taraflı dildo aracılığı ile lezbiyen çiftlerce de kullanılabilmektedir. (biz yazıya kadın-erkek olarak devam edeceğiz.)

pozisyon temel olarak, erkeğin misyoner pozisyonunda yatarken, kadının penetrasyon için üzerine çömelmesi ve squat yapması şeklinde uygulanır.

aasect sertifikalı (amerikan seks eğitimcileri, rehberleri ve terapistleri derneği) seks terapisti dr. shannon chavez, pozisyonun kadının dominant olması istendiği durumlarda tercih edilebileceğini belirtmektedir.

chavez'e göre pozisyonun ana faydalarından biri, zevk ve haz konusunda daha fazla derinlik ve çeşitlilik sağlamasıdır. kadın, erkeğin bacaklarından aldığı destekle seks sırasında hızı ayarlayabilir, pelvik kaslarını kontrol ederek de erkeğin alacağı hazzı yönetebilmektedir.

seksolog megwyn white, oldukça zor olan bu pozisyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin çiftler arasında başarı hissi ile birlikte güven hissi sağlayacağını belirtmektedir.

amazon pozisyonu sırasında denge ve güç özellikle üstteki partner için önemlidir. üstteki partner penis kırılması gibi büyük problemler yaratmamak için oldukça dikkatli olmalıdır.

üstteki partner ayaklarından destek alarak squat yapabileceği gibi, dizleri yere değerek ya da alttaki partnerin daha yüksek bir yerde (yatak, koltuk vs.) olduğu durumlarda ayakta da olabilir.

reverse amazon pozisyonu

alttaki partner normal amazon pozisyonunda dururken, üstteki partner sırtını ona dönerek pozisyon alır. üstteki partner yine ayaklarından destek alabilir, dizlerini yere koyabilir ya da ayakta olabilir.

half-knee + half-squat amazon

üstteki partnerin ayaktan destek alarak squat yapmakta zorlandığı durumlarda, bir dizini yere koyarak squat için destek aldığı pozisyondur.

solo amazon

alttaki partnerin yerine dildo, yere (dizler üzerinde yapılacaksa) ya da bir yükseltiye (ayaktan destek alınacaksa) sabitlenerek yapılan versiyonudur.