TELEVİZYON 7 Şubat 2023
22,5b OKUNMA     217 PAYLAŞIM

Walter White, Nam-ı Diğer Heisenberg'ü Hangi Kurgusal Karakter Yenebilirdi?

Breaking Bad'in meth aşçısını benzer kıvamdaki hangi kurgusal karakterler alt edebilirdi? Biraz kafa yoralım.

Saul Goodman

biliriz ki kendisi bir hamam böceğidir. elinin değdiği ve ölmeyen kimse yoktur. tabi ki bahsettiğim birebir gerçekleşen bir kapışma ile yenmesi değildir. saul goodman'a göre masada halledilemeyecek hiçbir şey yoktur. kabusu gibi korktuğu ve sebebini en son çıkan bcs bölümü ile öğrendiğimiz lalo'dan bile bir şekilde kurtulabilmiştir. kimle dost, kimle düşman olursa hayatta kalabileceğini iyi bilir. taktiksel bir adamdır. bu yüzden gilligan evreninin tüm ağababaları ölmüşken kendisi hamam böceği olarak yaşamaya devam ediyordur.

Dexter

all evil must end fakat… dexter morgan için heisenberg çocuk oyuncağı olurdu. normal sezon içinde işlediği büyük balıktan ziyade küçük av olurdu. o yatağa walter white'ı yatırdığında acaba gus fring'in fotoğrafını koyup yardımsever tavukçuyu ww'a vicdan yaptırırcasına gösterir miydi acaba haha.

çocuk oyuncağı biraz küçük gösterme olsa da... dexter'ın o ilk sezonlardaki diri, akıllı, işi gücü cinayet olan halleri kendi ağabeyini katlettirmişken heisenberg'ü rahat avlardı.

zeka olarak kıyaslayacaksak bilemiyorum yenebilir miydi? dexter'ın her şeye şüpheci yaklaşımı vs. walter'ın muhteşem ikna kabiliyeti. burada çok farklı olaylar dönebilir...

Rust Cohle

heisenberg'in herhangi bir anını değil de bütün dizi boyunca olan gelişiminin işlenmesini düşündüğümüzde gerçekten çok özel bir karakter çıkıyor karşımıza. bahsedilen pek çok karakter heisenberg'den anlık bir örnek aldığımızda belki daha keskin ve güçlü görünebilir ama sürece baktığımızda üstadı tek geçerim.

yine de bir isim zikretmek gerekiyorsa, daha kısa zamana yayıldığı için tam karşılaştırma yapmak tam doğru olmasa da rust cohle derim. ikisi de ders kitabı gibidir. yaratıcılarına saygı duymamak mümkün değil.

Tommy Shelby

olsa olsa tommy shelby olabilir. çünkü walter'ın jesse'ye olan duygusal takıntısı tommy'de o kadar yok, o noktadan yakalayıp bir şekilde alt edebilir belki.