OYUN 11 Ekim 2022
8,2b OKUNMA     174 PAYLAŞIM

Xbox Severler Buraya: Xbox Dünyasında Son Zamanlarda Olup Bitenlerin Özeti

Xbox aleminde yakın zamanda neler olup bitti?
iStock

1. brezilya'nın rekabet düzenleyicisi cade, microsoft'un activision blizzard satın alımını kısıtlama olmaksızın sıfır endişe ile onaylamış bulunuyor. kararın açıklama metninde onayın brezilyalı tüketiciler için verildiği "rakiplerin çıkarının korunması için değil" vurgusu göze çarpıyor.

brezilya tarafından gelen onayın ardından açıklama içeriğinde xbox tarafını ilgilendiren istatistiklere de yer verilmiş.

2. microsoft'un 2021 yılında konsol tarafında sadece xbox game pass aboneliklerinden 2.9 milyar dolar gelir elde ettiği açıklanmış. bu sayıya pc game pass gelirleri dahil değil.

3. xbox game pass abone sayısının 2021 yılında 25 milyonu geçtiği de resmiyet kazanmış oldu.

4. 2021 yılında toplamda 16,2 milyar dolar gelir elde eden xbox tarafı bu gelirin sadece 3.7 milyar dolarını konsol satışından elde etmiş.

5. microsoft activision blizzard alımını insanlara daha iyi anlatabilmek için bir web sayfası oluşturmuş. oyuncu dostu politikalarını bu şekilde anlatmaya çalışan microsoft satın alımın tamamlanacağına kesin gözüyle bakıyor.

6. playstation ceosu jim ryan'ın activision blizzard alımı için olan endişelerini paylaşmak için yakın zamanda avrupa komitesi ile bir araya geleceği sızdırıldı. kaçınılmaz son maalesef sony için gözükmekte.

7. obsidian'dan 10 kişilik ufak bir ekibin geliştirdiği grounded en sonunda 1.0 sürümüne kavuştu ve gerçek anlamda çıkışını yaptı.

8. xbox game pass için harika bir ekim ayı bizleri bekliyor. a plague tale requiem bu ayın yıldızı gibi gözükse de scorn, chivalry 2, medieval dynasty gibi oyunlar da bizlere harika vakitler geçirtecekmiş gibi duruyor.

xbox tarafı her ne kadar yoluna durgun şekilde devam etse de sahip olduğu vizyonu her seferinde 1 adım daha genişletiyor. dünyanın en güçlü oyun konsolu hakkında elimden geldiğince sizlere haberleri paylaşmaya devam edeceğim. umarım keyifle okumuş hayatınızda her şey yolundadır. sağlıcakla kalın.