TARİH 11 Nisan 2016
30,2b OKUNMA     888 PAYLAŞIM

Yüzme Bilmeden Bütün Dünyayı Teknesi ile Tek Başına Gezen İlk İnsan: Joshua Slocum

"The Spray" adlı teknesiyle bütün dünyayı tek başına dolaşan Joshua, 1895 yılında çıktığı yolculuğu 3 yıl sürdü. Joshua anılarını bir kitapta yazıp yayınladı. Orinoco Nehri'nde gezintisi sırasında kaybolan Slocum, bir daha bulunamadı.

1895-1898 yılları arasında dünyayı bir tekne ile yalnız başına dolaşan ilk insan olarak tarihe geçmiştir. bu seyahatinde yaşadıklarını "sailing alone around the world" adlı bir kitapta yayımlamış ve bu kitap best seller olmuştur , 1909 yılında 65 yaşında iken çıktığı bir başka yalnız yolculuk sonrasında kendisinden bir haber alınamamıştır.

Joshua'nın dünyayı dolaştığı teknesi "The Spray"

bir cok denizciye ilham kaynagi olmus buyuk denizci. kitabini okurken seker gibi bir adam oldugunu dusunup durdugunuz bir adam. karada ise basini belaya sokmaktan alamayan bir kisiymis anlasilan.

joshua slocumdur. bilenler bilir kendisi dünyayı tek başına dolaşan ilk insandır. kaptan slocum 1895 yılında atlantiğe yelken açar. horn burnu ümit burnu gibi dünya üzerinde var olan en tehlikeli seyir noktalarını motoru bile olmayan teknesiyle tek başına geçer ve dünya turunu tamamlar. en ilginci ise şu, kaptan slocum yüzme bilememektedir ve hayatı boyunca da öğrenememiştir. ilk öğrendiğimde ufkumu iki katına çıkarmıştı. (bkz: sailing alone around the world)

Joshua Slocum
Joshua Kolombiya ve Venezuella arasındaki Orinoco Nehri'nde dolaşırken bir daha kendisinden haber alınamadı. 1909 yılından 1924 yılına kadar bulunamayan Joshua, karısı tarafından hukuken ölmüş sayılacağı ilan edildi.

adı günümüzde su altı robotlarına verilmiş denizci. slocum planörü olarak bilinen bu cihazlar su altındaki işlemleri insansız gerçekleştirebiliyor.