En İyi Kampüse Sahip Üniversiteler

Üniversite seçiminde kampüs ortamı ve konumu da verilen eğitimin en az kendisi kadar önemli olabiliyor.


boğaziçi üniversitesi

güney kampüs’ün güzelliği malumdur.

akdeniz üniversitesi

navigasyon projesi için kampüs haritasını modellemiştim. bu sebeple kampüsün her köşesini drone ile görüntülemiştik. sosyal alanları ve ayak basılmamış doğal örtüsüyle eşsiz olduğunu düşünüyorum.

doğal alanlar demişken fazla içeriye girmenizi önermiyorum zira yılan, kaplumbağa ve bonzaici bilumum sürüngen tayfaya ev sahipliği yapıyor.

edit: tilkimiz de varmış.

dokuz eylül üniversitesi buca eğitim fakültesi

bir fakülte kampüsü olarak keşmekeş olan buca’nın merkezinde adeta bir cennet bahçesidir.

öğretmen evleri sokağında bulunan mekanların çevresini sarması ve ana caddelere olan yakınlığı ile tercih edilebilir.

tabi öğretmenlik veya resim istiyorsanız. yoksa şuradan kesinlikle uzak durun:

(bkz: dokuz eylül üniversitesi tınaztepe kampüsü)

çukurova üniversitesi

kampüs konusu gelince çukurova'yı söylememek olmaz. bir tarafta turkuaz renkli göl manzarası, bir tarafta orman manzarası olan müthiş bir kampüstür. okulu uzatma sebeplerimden biridir bu güzellik.

anadolu üniversitesi - yunus emre kampüsü

efenim gerek kendim, gerekse de diğer üniversitelerden arkadaşlarım müptelaydık kampüse ve şehre. (7 yıl okudum lan yuhh) 3 yıl öncesine kadar öyleydi, şu an ne haldedir bilemiyorum.

istanbul teknik üniversitesi maslak kampüsü

bizim zamanımızda güzelleşmeye başlamıştı şu an oldukça güzel olmuş zaman zaman gidip faydalanıyoruz. ben aklıma gelenleri sıralayayım siz tercih zamanında bir düşünürsünüz: 

- halı sahası
- basket sahası
- kum voleybol sahası
- tenis kortları
- spor salonu
- yemekhane
- kütüphane
- yüzme havuzu
- kampüs içi bisiklet kullanımı
- kampüs içi ring servisi
- kampüs içinde cafe ve yemek yerleri
- cami (yapım asamasindaydi bitmiş olabilir)
- şok ve migros marketleri
- kampüs içinde yurtlar (devlet yurtlarına göre tabiki daha tuzlu ama sonuçta en az 4 5 yılınız burada geçecek kampüs içinde olması daha avantajlı)

ve bol miktarda yeşillik, temiz hava, mükemmel ortam.

karadeniz teknik üniversitesi

kampüsünde hiçbir binanın (tüm kampüsün merkezi ısıtmasından sorumlu sistemin bacası hariç) ağaçlardan yüksek olmadığı kampüstür. bauhaus mimarisiyle inşa edilmiş, işleve dayalı ve renkleri bu mimarinin (beyaz, gri) tarzındadır. yanında bulunan trabzon havalimanı'nın yarattığı gürültü kirliliğini, kampüsün kuzeyinde bulunan yeşil koridor belli düzeyde gidermektedir. yeşil kampüsün geneline hakimdir ve akşamları yürüyüş veya bisiklet sürmek için harika olanaklara sahiptir. şenlik meydanı ise yazın güzel (eskiden çok daha eğlenceli) etkinliklere imkan sunabilmektedir.

orta doğu teknik üniversitesi

ömrünüzün sonuna kadar her gittiğinizde sizde ev hissi yaratacak, uzak kaldığınız süreçte her daim özlem duyacağınız kampüs.

marmara üniversitesi anadolu hisarı kampüsü

futbol sahası, basket sahası her şey vardır. nispeten ağaç yeşillik içerisinde kalan sağı beykoz solu çengelköy'e giden, bir zamanalar okuduğum okulumun kampüsüdür.

mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi fındıklı kampüsü

hasbel kader fındıklı kampüsünü gezdim, derya deniz hem manzara hem eserler harika. insanın okuyası geliyor. bir de ögrencilerin yaptığı bazı çalışmalara bayıldım. digital cam baskı, fresk ve heykeller ...

ege üniversitesi bornova kampüsü

ege üniversitesi'nde okudum. kampüsü gayet güzeldir. genç arkadaşlara referans olması açısından yazıyorum.

bol yeşilliklidir ve çok geniştir. her fakültenin önünde mutlaka oturup makara yapacağınız koca yeşillik alan bulunmakta. köpekten korkuyorsanız tavsiye etmem çok fazla köpek var. tabii bu doğa harikasını taçlandıran güzel hanımlarımızı es geçemeyiz. ben okula ilk girdiğimde hayatımda görmediğim güzel kadınlara ateşi ilk defa bulan adamın ateşe baktığı gibi baktım. "noluyor lan noluyor" dercesine. sonra alışıyorsun ama ege bu konuda çok iyi. gerisi normal kampüs işte. "moruq sen geç bunları biz ortam adamıyız" diyorsanız da ege idealdir. içinde metro var. alsancak'a 15 dakika. bornova küçükpark'a 10 dakika yürüyüş mesafesinde. tavsiye ediyorum.

koç üniversitesi kampüsü

sarıyer ile rumelifeneri arasında yer alan kampüsüyle türkiye'nin en güzel ve en yeşil kampüslerinden birine sahip üniversitemdir koç. merkez kampüste 1.580 kişilik, batı kampüsünde ise 1.249 kişilik kapasiteye sahip modern yurtları, harika kütüphanesi, spor salonu, futbol sahası, yeşil alanları ve modern derslikleriyle öğrencilere sınırsız olanaklar sağlamaktadır.

hacettepe üniversitesi beytepe kampüsü

her yerde mutlaka bir şey sırası vardır.ulaşımı zor ama ulaşıldıktan sonra içinden çıkmak istenmeyen ormanın içinde, biraz tepede bir kampüstür. her kesimden insanın kendi tarzında bir mekan bulması mümkündür. kış koşulları ağır olmasına rağmen baharda çimlerinde yayılmak paha biçilmezdir.

city'si, nacho'su, beycafe'si, bam'ı, bilardosu, yemekhanesi, kütüphanesi, yıldız amfisi, yüksek cereyan hattı olan biyolojinin ordaki o tüneli, közü, temposu her kısmıyla ayrı bir anı oluşturup, benimseyip sevebileceğiniz bir yerdir. arkadaşlardır, sıcacık ortamdır, gülümsemektir, mutlu olmaktır, canımdır, ciğerimdir.

bilkent üniversitesi

lojmanlar yöresi özellikle bahar mevsiminde muhteşem güzelliktedir. çeşit çeşit, renk renk, burcu burcu. kokudan aklınızı alır oradaki ağaçlar. özellikle odeon'un önündeki düzlükte yer alan çim alan, keşfedilmeyi bekleyen bir çömlek bizans altını gibi kıymetlidir. şükür ki bilkent öğrencileri "ne duracam okulda, c180 kompresör'üme atlar, giderim park caddesi'ne" kafasında olduğu için 'arayan' ve kampüste vakit geçiren adam için o güzel yerler hep bakir kalır.