Kaptan Tsubasa'nın Rakibi Toho Akademisi'nin Şampiyonluğunun İllegal Şekilde Engellenmesi

Kaptan Tsubasa çizgi dizisinde genellikle siyah formaları ve havalı saçlarıyla hatırladığımız Toho Akademisi'nin önü haksız şekilde kesilmiş olabilir mi? Çocukluğumuz boyunca kötünün tarafını mı tuttuk yoksa?! İnceliyoruz.
Kaptan Tsubasa'nın Rakibi Toho Akademisi'nin Şampiyonluğunun İllegal Şekilde Engellenmesi

toho akademisi'nin şampiyonluğunun engellenmesi, kaptan tsubasa izlerken dikkatimi çeken bir olay. liderliğini kojiro hyuga isimli delikanlının yaptığı, belki de kendi bölgesinin en başarılı kalecisi olan ken wakashimazu'nun kaptanlığını yaptığı, koçluğunu makoto kitazume'nin yaptığı, bünyesinde hyuga'nın dışında: takeshi sawada, yutaki matsuki gibi isimleri de barındıran, etik, ahlak ve disiplin gibi terimleri sporcularına aşılayan ve bunu hem saha içi hem de saha dışında uygulamalarını sağlayan, bir futbol programına sahip toho akademisi'nin ilk ve tek lig şampiyonluğunun engellenmesi durumu.

daha önce tsubasa ozhora isimli yavşağın formasını giydiği nankatsu isimli kalleş takımın, 14. ulusal turnuva'da toho'nun nasıl hakkını yediğini yazmıştım:


bu sefer, toho'nun annelerinin ak sütü gibi helal olan, tarihlerinde ilk ve tek lig şampiyonluğuna nasıl gölge düşürüldüğünü, nasıl haklarının yenildiğini yazacağım. zengin ve şımarık tsubasa'nın hakemler tarafından nasıl korunduğunu, finalde toho akademisi'nin hakkını yiyen satılık ulusal futbol birliği'nin kirli çamaşırlarını teker teker dökeceğim. nankatsu hayranları varsa, bu yazıyı okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum, çünkü desteklediğiniz bu şikeci, maçları fiksleyen bu takımın gerçek yüzlerini, tarafsız ve objektif bir şekilde sizlere göstereceğim. ben, ne toho akademisi taraftarıyım, ne furano, ne meiwa, ne de hanawa. ben, tamamen işçi sınıfından olan ve emekçi insanların çocuklarını bünyesinde barındıran toho akademisi takımının, tsubasa isimli zengin piç kurusu tarafından fonlanan nankatsu isimli alçak takımın maskesini düşürme derdindeyim.

nankatsu sırasıyla: 14. ulusal turnuva'da toho'yu 2-1, yine 15. ulusal turnuva'da toho'yu 1-0 yenerek üst üste iki kere şampiyonluğunu ilan ediyor. ancak, three peat yapmak parolasıyla çıktıkları 16. ulusal turnuva'da finalde yine toho ile karşılaşıyorlar. işte bu yazıyı yazmama ön ayak olan insanın midesini bulandıran usulsüzlükler burada başlıyor. şimdi, bu nankatsu'luların insan içine çıkacak yüzünü bırakmayacağım.

16. ulusal turnuva, diğer önceki iki turnuvadan çok daha büyük ve kapsamlı bir turnuva. hem nankatsu'nun üst üste üç defa şampiyon olup olmayacağı, hem toho akademisi'nin üst üste iki defa finalde kaybetmesi, önceki şampiyonalarda as oyuncuları olmadan oynayan furano, meiwa gibi takımların güçlenmesi, hem de daha fazla bölgeden takımın kabul ederek, turnuvaya katılacak takım sayısının artırılması, bu turnuvayı hem ulusal seviyede hem de global seviyede çok önemli bir yere getiriyor.

turnuvaya 26 farklı bölgeden, kendi bölgelerindeki eleme turunda başarılı olan, 26 futbol programına sahip okul katılıyor.

bunlar tamamen rastgele sıralamayla

hirado(nagasaki bölgesi)
ootiachi (oita bölgesi)
meiwa (saitama bölgesi)
lisaka (fukishima bölgesi)
toho (tokyo bölgesi)
matsukami (nara bölgesi)
furano (hokkaido bölgesi)
sakusho (okayama bölgesi)
nishigaoka (kanagawa bölgesi)
ozumi (kochi bölgesi)
nankatsu (shizuoka bölgesi)
azumaichi (osaka bölgesi)
matsuoaka (yamagata bölgesi)
hanawa (akita bölgesi)
sakimoto (yamanashi bölgesi)
konishi (ibaraki bölgesi)
minamiuwa (ehime bölgesi)
tooi (iwate bölgesi)
suwa (mie bölgesi)
kokubu (hiroshima)
arita (saga bölgesi)
myoko (gifu bölgesi)
kamimukai (miyagi bölgesi)
kitaichi (hyogo bölgesi)
kanamura (miyazaki bölgesi)
chubu (nagano bölgesi)

bu turnuvaya katılan takım fazla olduğu için, önceki iki turnuvadaki grup sistemi yerine, tek maçlık eleme sistemi getiriliyor. her bölge, kendisine yakın bölgedeki takım ile eşleşiyor ve maç yapıyorlar. yenen takım bir üst tura çıkıyor ve diğer maçların herhangi birinin galibiyle, kura usulü eşleşiyor. kısaca: 1, 2 ve 3 round olmak üzere takımlar karma sistemiyle mücadele ediyor. 3. round'dan sonra sırasıyla: çeyrek, yarı ve final şeklinde devam ediyor.


öncelikle nankatsu'nun finale gelene kadar hangi takımları, kaçlık skorla yendiğine bakalım

azumaichi - nankatsu:

ilk maçını, liderliğini hava toplarına olan üstünlüğü ve bitmek bilmeyen markajlarıyla tanınan meşhur defans oyuncusu makoto soda'nın yaptığı, belki de turnuvanın sürpriz x faktörü olabilecek azumaichi ile yapıyorlar. benim kişisel görüşüme göre, oynama stili ve geriye yaslanma taktiğiyle nankatsu'nun orta sahasını durdurabilecek en güçlü takımlardan biriydi. nitekim, daha önceki maçlarında, naniwa'nın ayıboğan kalecisi taichi nakanishi'yi durdurabilmeyi başaran azumaichi'nin yıpratıcı defansıydı. bu maçı 2-1 kazanan nankatsu, ikinci round'a yükseliyor.

nankatsu - nishikigaoka:

ilk round'da ozumi gibi turnuvanın en çalışkan takımlarından olan, ozumi'yi 3-1 yenen nishikigaoka'yı, ilk maçta sakatlanan tsubasa olmadan 6-0 yeniyorlar. kendi bölgelerinin en başarılı takımı olan, takım oyunu ve disiplini olan takımı şaibeli şekilde 6-0 yeniyorlar. ilginç ya. hani tsubasa olmadan bu takım bir hiçti?

hanawa - nankatsu:

çeyrek finalden önceki son maç. her iki takımında yenmekten başka bir şansı yok. 15. ulusal turnuva'da erken elenen, tachibana kardeşleri bünyesinde bulunduran hanawa ile, sakatlıktan sonraki ilk maçına çıkan tsuba'lı nankatsu'nun ikinci karşılaşması. akrobasi ve topu sürekli havada tutmasıyla ünlenen hanawa, nankatsu'ya kök söktürüyor. deyim yerindeyse, ağızlarına sıçıyorlar. ama artık ayakkabısının altına trambolin mi, roket ayakkabısı mı ne koyduysa, tsubasa denen iblis 30-40 metre sıçrayıp kardeşlerden birine havada kafa atıyor ve golü attırmamak pahasına rakibini sakatlıyor. ancak, hanawa'da kazuo ve masao dışında oynayan başka adam akıllı oyuncu olmadığı için, hem defansa hem hücuma yetişmeye çalışırken bacaklarına kramp falan giriyor ve tsubasa bu arada devre arasında takviye iğneleri, ağrı kesicileri falan vurulup maça giriyor ve maçı da 3-2 nankatsu kazanıyor.

ve nihayet çeyrek finale geldik: nankatsu - hirado

turnuvanın en delici takımlarından biri olan, jito gibi çam yarması bir defansa, sato gibi delici ve hızlı bir forvete sahip olan hirado, belki de son iki turnuvadır nankatsu'ya kök söktürebilen tek takım olabilir. hem ilk maçta, hem de turnuvanın üçüncü maçında sakatlanan, doktorların ısrarla oynarsan omzunu, kolunu eline alırsın denmesine rağmen, allah'ın mucizesi mi, yoksa modern tıbbın mucizesi mi bilinmez ama, bırakın oynamayı kolunu kullanamazsın denen tsubasa zımba gibi çıkıyor maça. tsubasa'nın her şutu önüne vücudunu atan, kaşını ve gözünü patlatan jito'ya rağmen, topü kaleye jito'yla gönderecek sertlikte bir şut çekiyor ve beraberliği yakalıyorlar. her devre arasında doktorun bak koçum yürüyemezsin, edemezsin demesine rağmen adam bu maçta 6 tane özel şut çekiyor ve neredeyse 7 bölüm süren bu maçı 4-3 kazanarak yarı finale çıkıyorlar.


yarı final: furano - nankatsu

hikaru matsuyama'nın kaptanlığını ve liderliğini yaptığı, karate ve dövüş sporlarındaki disiplini futbola yansıtan, turnuvanın en başarılı takımlarından biri olan furano ile karşılaşıyorlar. diğer takımların yardımcı bir sidekick'i olmasına rağmen, matsuyama'nın yanındaki oyuncular bırakın yıldız demeyi, başka bir okula transfer olsalar yedeğe bile giremeyecek kalitede oyuncular. tek yardımı ara ara yamamuro'dan falan aldı, ama hem turnuvanın başından beri sakat denilerek kafamızı siken tsubasa ve hem de daha önce 3 turnuva ve final görmüş, takım oyunu oynayan nankatsu'ya karşı tek başına mücadele eden bir matsuyama var. adeta cenk etti desek yeridir. 2-0'dan maçı çevirip, beraberliği bulmalarına rağmen, matsuyama daha fazla tek başına bu salakları sırtında taşıyamıyor ve maçın bitimine 1 dakika kala, tsubasa'nın aşırtma golüyle, 3-2 yeniliyorlar. ve ne tesadüf ki nankatsu, finale çıkıyor.

şimdi toho akademisi'nin finale kadar kimlerle oynadığına bakalım

toho - matsukami

kendi bölgesinde perfect yaparak turnuvaya katılan matsukami ile eşleşiyorlar. ancak, daha önceki turnuvalarda sürekli hakkı yenen toho, bu sefer ya şampiyon olacağız ya bu yolda harap olacağız parolasıyla çıktığı için, zorlanmadan bu maçı sawada ve hyuga'nın golleriyle 4-0 gibi bir skorla geçiyor.

konishi - toho

turnuvanın belki de en değişik takımı olan konishi, defans ve hücum hattıyla tanınıyor. ancak, bu maç ve skor tabelası bize kojiro hyuga ve toho'nun bu şampiyonluğu ne kadar çok istediğini kanıtlar nitelikte. turnuvanın en az gol yiyen kalecisi ünvanına sahip olan wakaşimazu, turnuvanın ikinci maçında da kalesini gole kapatarak, toho zorlanmadan konishi'yi 8-0 gibi rakiplerine göz dağı veren bir skorla yeniyor ve üçüncü round'a yükseliyor.

toho - myoko

her ne kadar toho nankatsu'ya daha görece zayıf takımlarla karşılaşmış gibi görünse de, her maçın 5-7 bölüm süresi olmasına rağmen bu net bilgileri ve açıklamaları yazabilmek için maçların hepsini izledim. ve bu turnuvaya takılan yeni bölge takımları, hakikaten kendi bölgelerinin ve şehirlerinin en başarılı takımları. kötü takım yok, ancak kalite farkı var diyebilirim. burada da toho yine kalitesini konuşturuyor ve maçı da 3-0 gibi net bir skorla alıyorlar.

çeyrek final: toho - chubu

hyuga'nın yedeğe çekildiği, takım içerisinde bazı anlaşmazlıkların yaşandığı dönemde, etkili ve ofansif bir oyunu olan chubu'yu, takımdaki ilk golüne imza atan kazuki sorimachi ve takeshi sawada'nın güzel oyunuyla, yine net bir skorla geçiyorlar. 3-0. wakaşimazu'nun 4 maçta da gol yemediğini ve turnuvanın çeyrek finale kadar gol yemeyen tek kalecisi olduğunu söylemeden geçmek istemiyorum.

Yiğitler yiğidi Kojirō Hyūga

yarı final: meiwa - toho

kojiro hyuga'nın yine yedekte olduğu bu zorlu yarı final maçında, sorimachi, sawada ve wakaşimazu'nun harika asistiyle toho, zorlu meiwa deplasmanından 2-1'lik skorla galip gelmeyi başarıyor ve finale adını yazdırıyor.

finale geçmeden önce, her iki takımın da maçlarını yakından incelediğimize göre birkaç şey söylemek istiyorum. toho, 2 maçını kojiro hyuga olmadan oynuyor ve iki zor deplasmandan galip dönmeyi başarıyorlar. turnuvanın ilk maçında sakatlanan ve her devre arasında ak saçlı, ak sakallı doktora görünen tsubasa'nın, bu maçta oynarsın sakatlanırsın, yürüyemezsin denmesine rağmen sadece bir maç kaçırarak, kalan 3 maçı da çıkık omuz ve sakat bacakla oynaması ve nankatsu'nun tsubasa olmadan bir halt başaramaması size de tuhaf ve kuşkulu gelmedi mi? nankatsu'lu kardeşlerim, elinizi vicdanınıza götürün ve o şekilde düşünün, taşının. bir yerde takımın en başarılı forvet oyuncusu yok ve o takım kazanmaya devam ediyor, öteki tarafta orta saha mı, defans mı, forvet mi ne bok olduğu belli olmayan her yeri sakat olan adam tek başına maç dahi kazanmakta zorlanan takımı finale çıkarıyor.

final: toho akademisi - nankatsu fc

öncelikle nankatsu'nun dizilişini vermek istiyorum. maça: 4-3-3 formasyonuyla çıkan nankatsu'nun dizilişi ise şu şekilde:

-------------------nagana--------kisugi--------taki------------------
--------------izawa------------tsubasa------------iwami----------

-----nakazato--------takasugi-------ishizaki------------oda--------
----------------------------- morisaki --------------------------------------

toho akademisi'nin dizilişi: nankatsu'nun aksine, 4-3-1-2 dizilişiyle oynayan toho'da bu maçta kojiro hyuga'da 10 numaralı formasıyla ilk 11'de yerini alıyor.

---------------------sorimachi-------------hyuga------------------------

-------------------------------- sawada---------------------------------------

---------------------matsuki-------koike------------shimano---------------

------furuta---------------takashima------imai--------------------kawabe

------------------------------------wakaşimazu-------------------------------


son iki maçta oynamayan kojiro hyuga'nın ne kadar kazanmaya aç olduğunu, maçın ilk yarısında hatrick yapmasıyla görebilirsiniz. adeta tek başına, nankatsu defansını paramparça eden hyuga, işte bu sefer alacağım, iki seferdir elimizden alınan bu kupayı anneme, bacıma götüreceğim, toho'nun da yüzü gülecek, emekçilerin çocukları da burjuvanın dayattığı zengin ve kapitalist düzene karşı ufak da olsa bir başarı elde edecek diyor. ve, ikinci yarının sonlarına doğru bu hakikaten de böyle oluyor.

ancak, tabii ki kendisine her devre arasında takviye enerji ve güç maddeleri veren iğneler enjekte ettiren, sakat diye her 10 bölüm kafamızı sikmesine rağmen, hiç de sakat değilmiş hatta sağlıklı bir insandan daha canlı, kanlı şekilde koşturan tsubasa isimli piç kurusu maçı 3-3'e getiriyor ve maç uzatmalara gidiyor. uzatmalarda toho, son bir gayretle 4-3 öne geçen nankatsu'ya bir gol daha atarak eşitliği getiriyor takımına. ancak, maç neredeyse 15 bölüm, gerçekte de 5-6 saat sürdüğü için tüm oyuncular devam edemeyecek kadar yoruluyor ve maç, şaibeli bir şekilde beraberlikle sonlandırılıp, her iki takımda şampiyon ilan ediliyor.

bir dakika, bir dakika ya? benim bildiğim futbol maçının her evrendeki süresi 90 dakikadır, tamam bunlar orta okul seviyesinde bir turnuva olduğu için, 10'ar dakikalık iki uzatma oynattılar. ee güzel, demek ki final maçı olduğuna göre sadece tek bir kazanan olması gerektiğinin bilincindeler. zira, uzatmayı bildiklerine göre uzatmalardan sonra 5'erli seri penaltı atışları sonrasında galibin belirlenmesi gerektiğini de bilmeleri gerek. ama, uzun ve hararetli geçen tartışmalar sonucunda, ulusal futbol birliği heyeti maçın 4-4 beraberlikle bitmesine, futbolcuların yorgunluğunun göz önünde bulundurularak penaltı atışlarının iptaline karar veriyor. oha, cüş, orospu çocukları ya. sırf şu nankatsu denen yavşak takıma threpeat yaptırabilmek adına götlerinden kural uydurup, toho'nun tırnaklarıyla kazıyarak geldiği, wakaşimazu'nun emeklerini, hyuga'nın hayallerini bir çırpıda silip, adamların tarihlerindeki ilk ve tek şampiyonluğuna nankatsu'yu da ortak ettiler.

şimdi sizlere soruyorum, bu nankatsu'lu tsubasa piçi korunmuyor mu?

doping yapıyor adam araştırılmıyor. sırf roberto hongo ile çalışabilmek, onun menajerlik forsundan faydalanabilmek için annesinin koçuyla fingirdemesine ses çıkarmayan bu kişiliksiz, haysiyetsiz piçinin futbol birliği'ne ve oradaki adamlara para yedirmeyeceğinin garantisini veren var mı? neden penaltılara gitmediler biliyor musunuz? turnuvanın en iyi kalecisi toho'da da ondan dolayı. morisaki denen çöp tenekesinin, wakaşimazu karşısında şansı var mı sizce? ya çocuklar yoruldu, ay daha fazla dayanamazlar falan olayı hikaye. penaltıda toho gümbür gümbür şampiyonluğunu ilan edeceği için, götlerinden kural uydurup, nankatsu'nun götünü kurtardılar.

turnuvanın diğer sonuçları sırasıyla

1- nankatsu
2- toho
3- furano
4- meiwa
5- hirado

evet, resmi kayıtlarda her yerde güya her iki takım şampiyon ilan edilmesine rağmen, nankatsu'nun ismi yazıyor, ben yazmadım yani.

nereye kadar bu tsubasa'nın piçinin ekmeğine yağ çalacaklar, hiç mi aklı çalışan, helal yiyen, helal kazanan bir gazeteci, muhabir bunu araştırmayacak?...