Play-Doh Oyun Hamurunun Tahmin Ettiğinizden Çok Uzak Çıkış Noktası

1950'lerde ortaya çıkan Play-Doh'un diğer oyuncaklardan biraz daha farklı olduğunu hissetmişsinizdir herhalde. Nedeni, kuruluş hikayesinde saklı.
Play-Doh Oyun Hamurunun Tahmin Ettiğinizden Çok Uzak Çıkış Noktası

kutol products; 1912'de cincinnati'de kurulan şirket sabun ve temizlik ürünleri üretmekteydi.

birincil ürünleri bir duvar kağıdı temizleme ürünüydü


1920'lerin sonlarına geldiklerinde artık kömürle ısıtmadan daha temiz petrol, gaz ve elektriğe geçişle birlikte, duvar kağıdındaki isli birikim artık birçok evde sorun olmaktan çıktı ve ürün satamadıkları için iflas etmişlerdi.

mcvicker kardeşler, şirketin yönetim kurulunu markayı yeniden canlandırmaya çalışmalarına izin vermeye ikna etti. çünkü bir tüyo almışlardı; kroger marketlerindeki yöneticilerin, insanların kömür yakan fırınlarının duvarlarında bıraktığı isi temizlemelerine yardımcı olacak yeni bir duvar kağıdı temizleme ürünü aradıklarını öğrendiler.

bu bilgiyi aldıktan sonra bizim kardeşler çalışmalara başladı ve nasıl bir ürün üretsek diye denemeler yaptılar. yaptıkları ürün ise bir çeşit hamurdu. mcvicker kardeşler mücadele eden şirketi düzeltmeye çalışırken, yengesi ata demirel'in stand up şovunu izlemiş ve şu repliği duymuş oyun hamuru gibi gahpe ve bir anda beyninde ışık yanmıştı.

şaşırdınız değil mi? şaka şaka... kreş öğretmeni olan yengesi kay zufall, bir gün duvar kağıdı temizleyicisinin modelleme projelerinde nasıl kullanılabileceğine dair bir makale okudu. ardından üretilen bu malzemeyi çocuklarla test etti ve çocukların onu her türlü şekle sokmayı çok sevdiğini ve eğlendiklerini gördü. sonra mı? koşarak mcvicker kardeşlere gitti ve keşfini anlattı, hatta yeni bir isim bile önerdi: play-doh


video


neyse, şirketin sahipleri bu kulak vererek yönlerini değiştirdi

sonuç bazen en şaşırtıcı sonuçlar, beklenmedik olanlardır. bir şey yapmaya koyulursunuz ve başka bir şey başarırsınız.kendi çocuğumdan iyi biliyorum ki elbette, bugün play-doh modelleme hamuru bir oyun zamanı fenomeni.


kaynak: 1 / 2 / 3