Tarihte Buluşlar İçin Sarf Edilmiş, Günümüzde Hiçbir Karşılık Bulamamış Cümleler
bazen ileri görüşlülükte çığır açmış (!) abilerimizin sözleridir:
- radyonun geleceği yok. lord kevin /iskoçyalı bilim adamı
- artık yeni hiçbir şey yok. icat edilebilecek her şey icat edildi. charles h. duell /amerikan patent başkanı (yıl 1899 hahaha)
- denizaltıların savaşta ne işe yarayabileceğini anlayamadım. en fazla, mürettabatın boğularak ölmesine sebep olabilir. h. g. wells
- atlar her zaman kullanılacaktır. otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir. henry ford'un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü , 1903 (bu en azından yarısını tutturmuş.)
- uçaklar hoş oyuncaklar ama askeri bir değerleri yok. mareşal ferdinand foch /1. dünya savaşı'nda fransız orduları başkomutanlığı yapmış bu abimiz ya hahaha, 1911
- artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki? henry m. warner /film endüstrisi yöneticisi. bahsettiği konu, o sıralarda yeni icat edilen sesli film üzerine, 1927
- televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. insanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemezler. daryik f. zanuck /twenty century fox'un başkanı, 1944 en çok bu abimizin haklı çıkmasını isterdim valla:(
- bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar. popular mechanics dergisi, 1949 (yani, baya yaklaşmışız hedefe bence.)
- sound'larını beğenmedim, ayrıca gitar gruplarının modası geçti. decca record plak firmasının yöneticisi,1962. söz ettiği grup beatles hahahaha.
- insanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için herhangi bir sebep göremiyorum. kenneth olsen /digital equipment corp.' un (bir bilgisayar firması) başkanı, 1977. (lan en çok buna güldüm he. abi insan kendi mesleği açısından biraz umutlu olur en azından lan hahahaha.)
kaynak: hayata yön veren sözler, akın alıcı.
peder naumoski de bir ekleme yaptı sağolsun:
bill gates de "hiçkimsenin hiçbir zaman 256 kb'tan daha fazla bilgisayar hafızasına ihtiyaç duyacağını sanmıyorum" demiş.