FUTBOL 10 Ocak 2019
25,9b OKUNMA     445 PAYLAŞIM

Abdülkadir Ömür'ün Liverpool'a Transferi Şu An İçin Neden Oldukça Zor Görünüyor?

Trabzonspor'da yakaladığı başarının ve kendisinin de "Avrupa'da oynamak istiyorum" açıklamalarının ardından transfer döneminde Ömür'ün Liverpool'a gideceği sık sık konuşulmaya başlandı. Bahsedilen ücret ise 30 milyon Euro.

1- türkiye'de bir genç oyuncunun ederi maksimum 15 milyon eurodur. (bkz: arda turan) (bkz: cengiz ünder) klopp tutup da abdülkadir'e 30 milyon vermez çünkü piyasanın limiti dar, 17'ye bile çok rahat alınabilecek adama kimse 30 vermez.

2- abdülkadir uefa avrupa ligi'nde bile oynamadı. şampiyonlar ligi'nde döktüren cenk tosun bile ancak 23 milyon euroya gitmişken sınanmamış bir oyuncuya bu paranın ödenmesi saçma.

3- adam lallana kanat yedeği değil, genellikle orta sahayı yedekleyen joker oyuncu tipinde bir oyuncu. kadroda zaten xherdan shaqiri varken lallana'nın ayrılmasına bağlı demek çok saçma.

4- liverpool'un hiçbir genç yeteneğe öyle bir para yatırmışlığı yok klopp döneminde. hepsi bir yerlerde kendini ispatlamış oyuncular, dominic solanke bile u20 şampiyonasında en değerli oyuncu seçildikten sonra geldi (o da beleşe geldi). potansiyele para saçan liverpool rodgers'ın liverpool'uydu. (bkz: lazar markovic) (bkz: divock origi)

5- liverpool için şu an transfer şart değil, belki bir stoper yedeği alınır o da alınırsa. adamlar gomez sağ bek oynayabiliyor diye clyne'ı bile gönderdi, kadroyu daraltmaya çalışıyorlar. tutup da kadroya yapacakları takviyeyi 19 yaşındaki, türk liginde kendini kolaylıkla yere bırakan bir kanat oyuncusuna bırakmazlar.

6- city'nin de yarış içinde olduğu belirtiliyor haberlerde, keza city de liverpool gibi genç potansiyellere deli deli para saçan bir takım değil. (saçıyorlar ama 30 milyon boyutunda değil) enes ünal'ı 3 milyona almışlardı mesela, jason denayer'e ödedikleri para ise 275 bin euro (altyapıdayken almışlar). bir oyuncu oynayacaksa direkt yapışıyorlar zaten a takıma yerleşmesini beklemeden.

abdülkadir umarım bir gün gider ama o gün bugün değil.

Manchester United, Jose Morurinho'yu Neden Kovdu?

Basının Konuşmadığı Football Leaks Türkiye Belgelerinin İçinde Neler Var?