SEYAHAT 12 Eylül 2024
2,3b OKUNMA     56 PAYLAŞIM

Brüksel'de Villo Bisiklet Kiralamak İsteyenleri Büyük Masraftan Kurtaracak Yöntem

Brüksel'in Martı'sı sayılabilecek Villo bisikletlerden kiralamak gibi bir durumda olursanız bu tavsiyeyi mutlaka cebinizde bulundurun.

brüksel'de villo'yu kullanacaklara uyarı!

o bisikletler sabah alayım akşama kadar gezeyim mantığıyla çok pahalıya gelir. istasyondaki otomat günlük 1.5 € yazar ama altındaki küçük yazılarla yarım saatte bir sokarız ha babanın malı mı bu yazısı dikkat çekmez.

her 30. dk.'da bir ücret şarjlarlar.

.5 € dan başlar 2 saatten sonra her yarım saatte bir 2€ sokarlar.

bu bisikletlerin mantığı alıp gideceğiniz istikametteki yakın bir istasyona bırakmak. işinizi bitirdikten sonra tekrar istasyondan bisiklet kapıp yuvanıza yakın bir istasyon'a bırakmaktır.

misal a kişisi?

parc de bruxelles yanındaki istasyondan bir villo bisikletini kapıyor ve hop cinquantenaire'e gazlıyor. bisikleti orada bir yere kilitleyip keyfine bakıyor. kolay değil üç müze eşşek kadar da park gez gez bitmiyor ve a kişisi kilitlediği yerden aldığı bisikletine atlayıp tekrar parc de bruxelles istasyonuna bisikleti iade ediyor. ne kadar zaman geçer bence 6 saatten fazla, bu durumda a kişisi 1.5 € günlük kira ücreti haricinde 18 € kullanım ücreti öder. yani girdi 19.5 €. a kişisi, aynı güzergahta taksi kullansa azami 20€ öder.

b kişisi?

parktan bisikleti aldı. 20 dk. içerisinde cinquantenaire'e gelip oradaki istasyona bisikleti bıraktı. yarım saatten önce bisikleti bıraktığı için günlük kira ücreti 1.5'tan fazlasını ödemez. gezmesini tozmasını bitirdi, istasyondan bir bisiklet kaptı ve yine aynı süre sonunda parc de bruxelles'e aleti bıraktı günlük hesabı hala aktif olduğu için ve yine yarım saati aşmadığı için hiçbir ücret ödemez.

ben size bisiklete binmeyin demiyorum, bu şehrin tadı bisikletle çıkar ama b kişisi gibi binerseniz.