BASKETBOL 29 Ağustos 2024
5,7b OKUNMA     81 PAYLAŞIM

Bu Sene NBA'de İzleyeceğimiz Milli Basketbolcu Adem Bona'nın Kısa Biyografisi

Adem Bona kimdir? Bu sene Philadelphia 76ers formasıyla izleyeceğimiz A Milli takım oyuncusu Bona'yı kısaca bir tanıyalım.
Fotoğraf: X @sixers

adem bona... bu sene nba'e draft olan nba'deki yeni yüzümüz, milli basketbolcu. adem, asıl adı ikechukwu stanley okoro. 2003 nijerya lagos doğumlu. daha doğmadan babasını kaybetmiş ve yetim olarak büyümüş bir çocuk. 13 yaşında keşfedilmesi ile yolu türkiye'ye düşüyor. istanbul basket, pınar karşıyaka altyapısı, prolific prep ve ucla derken bugün kendisi artık nba'de.

kendisi verdiği demeçlerde sık sık ülkemizin formasını terletmekten duyduğu mutluluğu dile getiriyor. hatta adanaya gidek mi bile söylüyor :)

peki, gelelim nba'de yapabileceklerine

şu an 21 yaşında ve boyu 2.03. uzun forvet ve pivot pozisyonlarını oynayabiliyor ancak ağırlıklı olarak pivot pozisyonunda oynuyor.

kendisinin öne çıkan en önemli yönü atletizmi ve savunması. zayıf yönleri ise şutu ve pozisyonuna göre kısa kalan boyu. sixers ile 4 yıllık, 8 milyon dolar değerinde çaylak kontratı imzaladı.


peki sixers'ta süre bulabilir mi? neler yapabilir?

bence ilk yılı olduğundan dolayı nba'e adapte olması adına (bkz: g-league)'e yollanabilir kısa süreli. akabinde (bkz: garbage time)'larda ciddi süreler alacaktır. nba severler takdir edecektir ki; (bkz: joel embiid) sixers'ın yıldız pivotu. ondan formayı alması çok çok zor. ancak ilk yedeği olabilir zira bitik pivot (bkz: andre drummond) ile sixers bu yaz 2 yıllık sözleşme imzalasa da artık drummond çok hantal ve ağır. istikrarsız. ben onun için umutluyum adem'den. koç (bkz: nick nurse) zamanında (bkz: toronto raptors)'ı çalıştırırken (bkz: pascal siakam)'ı başka bir seviyeye çıkarmıştı. adem'in gelişiminde koçun da rol oynayabileceğini düşünüyorum dolayısıyla.

şuan (bkz: nba summer league)'de 4 maçta 6.2 sayı, 6 ribaund ve 3.5 blok ortalaması ile oynuyor. dilerim uzun yıllar (bkz: nba)'de ve (bkz: a milli erkek basketbol takımı)nda bizi gururlandırır. posterlik smaçlarını ve bloklarını bekliyorum şimdiden. yolu açık olsun.