İLGİNÇ 1 Mart 2018
139b OKUNMA     887 PAYLAŞIM

Charles Manson'ın Müritleri Tarafından Talihsizce Öldürülen Genç Aktris: Sharon Tate

1969 yılında ünlü seri katil Charles Manson'ın öğrencileri tarafından karnındaki bebeği ile birlikte öldürülen, aynı zamanda ünlü yönetmen Roman Polanski'nin de eşi olan Sharon Tate'e dair.

sharon tate'in öldürülmesi helter skelter adlı filmden öğrendiğim kadarıyla tamamen bir tesadüf eseridir. 

charles manson adlı şahıs, albüm çalışmaları vb. şeyler yüzünden 1969 yılının bir ağustos akşamı terry melcher adlı müzisyenin evine gider ;ancak melcher taşınmıştır ve kapıyı dönemin ünlü hollywood yıldızlarından roman polanski'nin hamile eşi sharon tate açar.

Sharon Tate'in öldürüldüğü ev. (10050 Cielo Drive, Los Angeles)

evin yeni sahiplerini kafasına kazıyan manson, çok geçmeden müritlerini bu eve gönderir ve dünyalar güzeli bu insanı 8,5 aylık hamileyken vahşice öldürtür. 

özetle; melcher taşınmamış veya polanski çifti bu evi tutmamış olsaydı sharon tate muhtemelen bu şekilde öldürülmeyecekti ve anne olacaktı.

Sharon Tate ve eşi Roman Polanski.

katillerinden susan atkins, mahkemede verdiği ifadesinde yaptığının onu kesmediğini, sharon tate'i öldürdükten sonra tamamen zevk için karnını yarıp bebeğini çıkarmak, tüm kurbanların gözlerini oyup, gözleri duvarlara çarparak parçalamak istediğini ancak bunlara vakitlerinin yetmediğini söylemiştir.

sosyolojik açıdan bu cinayetin 1960'lardan itibaren başlayan, 2. dünya savaşı ve vietnam savaşlarının yarattığı travmaya tepki olarak gelişen, hippiliğin ortaya çıktığı, özgürlük hareketlerinin arttığı, serbest sekste devrimin yaşandığı ve amfetamin kullanımının had safhaya ulaştığı "savaşma, seviş" döneminin de sonunu temsil ettiği kabul edilir.

susan atkins'in polis tarafından alınmış ifadesine göre 8 aylık hamile olan sharon tate'in katillere bebeğinin yaşaması için yalvardığı, doğum yapana kadar kendisini tutsak almalarını ondan sonra kendisini öldürmeleri için yalvarmış, ancak susan atkins'in "sana hiçbir şekilde merhamet göstermeyeceğim" sözünün ardından bıçaklanarak öldürülmüştür. 

bir diğer kötü ayrıntı ise bıçak yaralarını karnından almamış, göğsünden ve sırtından aldığı darbelerle ölmüştür. mezara gömülürken ise bebeği kollarının arasına yerleştirilerek onunla birlikte gömülmüştür. bu arada katili susan atkins 2011'de beyin kanseri yüzünden hapishanede ölmüştür. diğer katiller ise şartlı tahliye talepleri sürekli reddedildikleri için halen hapis cezalarını çekmekteler. 

son olarak charles manson, 19 kasım 2017'de kaldığı hapishanede öldü.

Charles Manson hakkında daha fazla bilgi için