YEME İÇME 3 Mayıs 2017
95,3b OKUNMA     816 PAYLAŞIM

Damak Tadına Düşkün Olanlar İçin İstanbul'da Döneri Süper Olan Mekanlar Rehberi

Hem kendinizin gidip rahat rahat döner yiyebileceği, hem de yedikten sonra arkadaşlarınıza ''Bildiğim çok iyi bi dönerci var..'' şeklinde artistlik yapabileceğiniz mekanlar rehberi.


Bayramoğlu Döner - Kavacık

istanbul kavacık'ta bulunan ve şu ana kadar hayatımda yediğim en lezzetli döneri yapan mekandır.

odun ateşinde pişen lezzetli dönerin yanında tandırda yapılan incecik lavaş getiriyorlar.
bununla birlikte ufak bir salata ve patates kızartmasını da yanında ikram ediyorlar.
fakat patates kızartmasına dikkat edin. sadece bu patates kızartması için bile gidilir buraya.
dönerin ardından da üstüne fındık rendelenmiş fırın sütlaç sipariş etmelisiniz. fırın sütlaç az şekerli, tam olması gerektiği gibi.

gerçekten ben hayatımda bu kadar güzel döner yemedim. yaklaşık 2 senedir gidiyorum. gittiğim her defasında memnun ayrıldım. servis yapanlar da gayet güler yüzlü.

Karadeniz Döner ve Pide Salonu - Beşiktaş

iddia edildiği gibi türkiye'nin en iyisi midir bilemiyorum ama benim yediğim en güzel döneri yapan yer.

başka yerler gibi sandviç ekmeği içerisine döner koymuyorlar. bildiğimiz ekmeği ikiye bölüp öyle veriyorlar yarım ekmek arasını. içine domatesi ve biberi de oldu mu, mis gibi gidiyor.
açık ayranlarına da büyük ilgi var. ben ayran pek sevmediğim için içmedim ama bir dahaki sefer kesinlikle deneyeceğim. bu kadar övgüye dayanamadım. zaten gitmek için yer arıyordum, ayranı bahane oldu.

Dönerci Şahin Usta - Kapalıçarşı

vejeteryan insanı ete döndürdüğüne şahit olduğum efsane dönerci. 15 yılını et yemeden geçirmiş olan arkadaşım ikinci pide döneri de gözümün önünde affetmemiştir. (bkz: ölüyü diriltir) (bkz: işte öyle bir şey)

Dönerci Ali Usta - Maltepe

arkadaşımla denedik, her yönüyle müthişti. 4 katlı bir mekan, 2 katı doluydu. ücretsiz otoparkı, garsonların ilgisi, servis hızı, lezzetli döneri, şık iç dekorasyonu ve pırıl pırıl tuvaletleriyle bizi her yönden mest etti. e5 kenarında bir dönerci, 4 katlı binayı tıklım tıklım doldurabiliyorsa, burada incelenecek bir başarı vardır zaten. bir de bu mekan kadıköy'ün, beyoğlu'nun merkezinde olsa, ne olurdu siz düşünün...

Dönerci Sadık Usta - Aksaray

istanbul aksaray'da tabiri caizse cok afedersiniz got kadar (4 kişi ayakta anca sıgar) bir dukkanda doner satan ve kanımca istanbulun en guzel et donerini uygun fiyatlarla sunan donerci.her gun yetiskin bir insanın anca kucaklayacagı boyutlarda doner takarlar ve aksama kalmadan doneri bitirirler.yusufpasa otobus duragındaki vakıfbankın solundaki merdivenlerden cıkar cıkmaz gorunen kalabalıgın oldugu yerdedir.

Kardeşler Lokantası - Kemerburgaz

istanbul'da kemerburgaz merkezde 3-5 dakika ayakta beklemeyi göze aldıktan sonra leziz yemekleri (bütün yemekleri çok çok iyidir ama özellikle döneri muazzamdır) midenize indirdikten sonra bol fındıklı fırın sütlacı tattığınızda "evde niye böyle yapamıyorlar lan?" dedirten güzel lokanta.

fırın makarna+döner+fırın sütlaç bir ara standart öğle yemeğim olmuştu o kadar diyeyim.
aman önemli nokta burada sadece nakit para geçer.

Zümrüt Büfe - Eminönü

yolunuz eminönü'ne düşerse mutlaka gidilmesi gereken başarılı dönerci. biraz sıra beklemeyi göze almanız gerekiyor tabi çünkü ufacık bir yer ve kapısındaki kuyruğun belki on kat fazlasını telefon siparişinden alıyorlar. en iyisi değil ama kesinlikle çok iyi.

Morgül Büfe - Bakırköy

bakırköy şubesine sıkça gittiğim, istanbul'da en iyi döneri yapan yerlerden biri. pide döneri yanlış hatırlamıyorsam en son 7.5 liraydı. kalitesine oranladığımda fiyatının gayet makul olduğunu söyleyebilirim.

Bahar Pide Salonu - Mecidiyeköy

istanbul'da yediğim en lezzetli döneri yapan yerdir. bir de beşiktaş'taki karadeniz bilmem ne var orası da güzel.

fakat bu bahar pide salonu 1-2 yıl önce daha güzeldi, son zamanlarda fiyat hem azıcık arttı hem de tadı bir tık da olsa azaldı gibi geliyor bana.

pideleri çok iyi ama, yumuşacık. 7.5 lira pide arası döner. porsiyon da 14 lira falan. denemelisiniz.

Tatar Salim - Ataşehir

meşe odunu ateşinde yaptıkları dönerini etten anlayanların ve istanbul'da gerçek döner yemek isteyenlerin mutlaka tatması gerekir.

lavaşlarını kendileri yapıp sıcak servis ederler, ayranlarını da manda sütünden yaparlar, fırın sütlaçlarında ise çubuk vanilya kullanacak kadar bu işle kafayı kırmışlardır.

"istanbullu damak tadı"na hitap eden, yavan lezzetlerin peşinde koşanlar gitmeseler daha iyi olur bence.

Sürmene Döner - Küçükçekmece

küçükçekmece cennet mahallesinde muazzam döner yapan karın doyurmalık keyif yeri.
cadde üstünde köşede çok iddialı durmayan bir mekan. ama arkadaş o nasıl müthiş bir dönerdir! yemeyen çok şey kaybeder.