OTOMOTİV 3 Eylül 2024
14,6b OKUNMA     38 PAYLAŞIM

En Az Satış Yapılan Ayı Geride Bırakan Togg'un Satışları Neden Düştü?

Ağustos ayında 601 adet Togg satışı gerçekleşti. Aylık olarak bakıldığında bu sayı 2023 Temmuz ayından bu yana en düşük Togg satışı demek.


Haber şu şekilde

otomotiv distribütörleri ve mobilite derneği (odmd) verilerine göre, ağustos ayında 601 adet togg satışı gerçekleşti. aylık olarak bakıldığında bu sayı 2023 temmuz ayından bu yana en düşük togg satışına işaret etti. togg satışları 2023 yılının sonuna kadar istikrarlı bir yukarı yönlü ivme yakalarken, aralık 2023’te 6 bin 11 adet ile aylık rekora ulaşmıştı.

paramedya.com

Satışlar neden düşmüş olabilir?

çıkışı ile yüksek satışlar yapıldı, bu çok doğal. aynı çoğu ürün/hizmet gibi.

ancak yüksek enflasyonun yarattığı alım güçlüğü, kredi faizlerinin yüksek olması, togg’un kampanya olarak avantajsızlıkları ve son olarak çinlilerin piyasayı domine etmesi sonucu bu başarısızlık yaşandığı kanaatindeyim.

işin siyasi tarafında hiç değilim. yerli otomobilin başarılı olmasını isterim ancak ben bu markaya halen güvenmiyorum.

menzili çok kısa ve türkiye yollarına müsait değil. servis ve yazılım desteği uzun ömürlü olacak mı şüpheli. ayrıca pahalı arkadaşım, pahalı. ben neden tesla yerine togg tercih edeyim? burada iş devlete düşüyor; vergi muafiyeti yapmalılardı. bu sektörde türkiye’deki en büyük sorun otomobildeki fahiş vergiler. devlet olarak bu araca vergi avantajı getirmezsen kimse tercih etmez.