İLGİNÇ 4 Mart 2016
86,3b OKUNMA     1188 PAYLAŞIM

Kimin Hangi Kafayla Çektiği Bilinemeyen Esrarengiz Fotoğraflar

Fotoğraf sanatı son yıllarda gelişme göstermiş olmasına rağmen geçmişte bununla ilgili çok denemeler yapılmış. Hatta öyle denemeler ki, fotoğraflar sanat amacı mı taşıyor yoksa sadece çekilmek için mi çekilmiş anlamak zor. Nerede ve kim tarafından çekildiği belli olmayan sayko fotoğraflar serisini Sözlük yazarı "lawyermih" paylaşıyor.

uzun zamandır yaptığım araştırmalar neticesinde bulduğum oldukça korkutucu fotoğraflar. yine uyarayım geceleyin yalnız başınıza bakmayın. çoğu fotoğrafın çekilme amacı bilinmiyor. eskiden insanlar neyin kafasını yaşıyormuş gerçekten hayret ediyorum. ben de olan eski fotoğraf korkusunu sizlere de taşıdığım için kusuruma bakmayın dostlar. bakarken fonda şu müzik çalsın daha etkili olur.

https://www.youtube.com/watch?v=nnmezldv-rs hartnettugce isimli yazara teşekkürler.

bir garip parti kostümü?, 1865 bu kostümün değişik amaçlı bir partide giyildiğini düşünmekteyim. evet hafif sapık tadı aldık amcadan. eskiden nelerin döndüğünü asla bilemeyeceğiz dostlar.

başarılı bir cadılar bayramı kostümü ve arkadaki ilginç adam, 1800 sonları burada tahminimce gerçek bir kovboy kasabası görmekteyiz. en önemli olay bu zaten. arkada sonrada kadraja giren gizemli bir dostumuz var. yapmayın böyle gençler. bak kaç yüzyıl geçmiş.

cadılar bayramı kostümü, 1905 yine aynı şekilde büyük küçük herkesin gerçekten birbirini korkutmaya inandığını görmekteyiz. düşün o zaman teknoloji böyle değil. başarılı bir kostüm.

cadılar bayramı kostümü patenlere dikkat, 1910 bu sefer kadın erkek dememişler. herkesi korkunç kıyafetlerle donatmışlar resmen. bir de kadın hatıra olsun diye gidip fotoğrafını çektirmiş.

semana santa ritüelini yapanların paskalya bayramı töreni, ispanya 1940 burada fotoğrafı çeken arkadaşı tebrik etmek lazım. sanatsal bir çalışma aslında.

donmuş at başları, tarih ve yer bilinmiyor belki de en başarılı çalışmalardan biri. atların gizemi bir başka görüntüdeki arkadaşların gizemi bir başka. çok çok iyi.

kadavralarla poz veren adam, yıl bilinmiyor zaten fotoğrafta kadavra olduğu için fazla söze gerek yok aslında.

sallanan sandalyedeki çocuklar ve arkadaki amca, yer ve tarih bilinmiyor belki de en korkunç fotoğraflardan biri. nasıl birşeysiniz yahu. çocukları çekelim demişler ama arkadakini gözden kaçırmışlar. sonradan farkettiler mi acaba.

son fotoğrafa yorum bile yapamadım bir hile var gibi duruyor ama yine bilemedim. ama orijinal ise gerçekten diyecek laf yok.