OYUN 29 Mart 2022
10,8b OKUNMA     183 PAYLAŞIM

Konsol Oyuncuları Bunu Beğendi: Xbox Dünyasında Geçen Hafta Olup Biten Şeyler

Oyun dünyasının liderliğinde PlayStation ile zirveyi paylaşan Xbox'ta neler olup bitiyor? Sevenlerini habersiz bırakmayalım, buyrun.

1. microsoft, xbox game pass sistemiyle alakalı birçok istatistik paylaştı. aboneliğe sahip oyuncuların geçmiş döneme göre yüzde 40 oranında daha fazla oyun oynadıkları açıklandı. bunun yanında batı tarzı abonelik sistemleri (ea play, ubisoft plus vb.) arasında xbox game pass yüzde 60 hakimiyet ile sektörü domine ediyor.

2. çevrimiçi olarak en fazla 8 oyuncu tarafından oynanabilecek arcade tarzı spor yarış oyunu olan turbo golf racing adlı oyunun ilk günden xbox game pass aboneliğine dahil olacağı açıklandı. oyunun çıkış tarihi ise hala belirli değil.


3. paramount + üzerinden yayınlanan halo dizisi yayıncı kuruluşun ilk günden en fazla izlenen dizisi rekorunu eline almış bein connect üzerinden de ülkemizde yayınlanan dizi beklenenin çok daha üstünde kaliteye sahip gibi duruyor.

4. the evil within ve ghostwire tokyo gibi oyunlarla tanınan tango gameworks'un yeni oyun üzerinde çalıştığı, bu oyunun ise önceki oyunlar gibi korku türünde olmadığı açıklanmış.


5. gelmiş geçmiş en iyi yarış oyunları listesine tepeden giren forza horizon 5'e 29 mart tarihinde yeni bir içerik güncellemesi gelecekmiş. bir çok arabaya sahip güncellemeyi sayısı 30 milyona yaklaşan forza oyuncularının sabırsızlıkla beklediğini görebiliyorum.

6. xbox kanadının bağımsız geliştiriciler için odak noktası haline getirdiği id xbox sayesinde bu geliştiricilerin 2,5 milyar dolara yakın para kazandığı açıklanmış. id xbox kanadında en son desteklenen oyun çoğu oyuncunun ve oyun basınının inanılmaz beğenisini kazanmış tunic idi.


7. son zamanların en büyük çıkışlarından birini yapan mmo oyunu lost ark'ın konsollara gelebileceği konuşuluyor. xbox ekibinin bu gelişte öncü olmak için çalıştığı söyleniyor.

8. fransa futbol federasyonunun resmi oyun partneri xbox olmuş.

zaman buldukça dünyanın en güçlü oyun konsolu olan xbox series x hakkında haberleri ve güncellemeleri sizinle paylaşmaya çalışacağım. herkese iyi oyunlar diliyorum şimdiden.