Havaalanında Suya Fahiş Ücret Ödemek İstemeyenlerin Uygulayabileceği Taktikler

Türkiye'deki havalimanlarındaki pahalılık iyiden iyiye can sıkmaya başladı. Simidin 200, suyun 50-60 liraları bulduğu havalimanlarında, suya bu kadar para ödemek istemezseniz uygulayabileceğiniz birkaç taktik var.
Havaalanında Suya Fahiş Ücret Ödemek İstemeyenlerin Uygulayabileceği Taktikler

havaalanında satılan su fiyatından yakınan birçok insana destek olacak bilgilendirici bir yazı bırakmak isterim buraya. günlük su tüketimine dikkat eden biri olarak bir şişe suya 50 türk lirası ödemek saçma geldiği için havaalanı içerisinde su satın almıyorum.

yöntem 1: starbucks

yanınızda ufak bir termosunuz varsa boş bir şekilde sırt çantanıza atın. şu hep eleştirdiğimiz kahve zinciri olan starbucks'ta 6 sene önce çalışmıştım. aldığımız talimat ''misafir isterse arıtmadan su verilebilir'' şeklindeydi. starbucks, türkiye'deki sık kullanılan havaalanlarında mevcut. arıtmadan ücretsiz içme suyu isterseniz geri çevirmiyorlar. üstelik, termosa da gerek yok; plastik bardakta da verebilirler fakat termos olursa aldığınız suyu muhafaza edip uçakta da içebilirsiniz. 

arıtma suyu gayet temiz ve kontrolleri yapılan bir cihazdan geliyor ve tüm içeceklerin içine arıtma suyu kullanılıyor. ben de 6 sene önceden kalma starbucks termosu var, ne zaman gitsem tamamını dolduruyorlar, sağ olsunlar.

yöntem 2: otomat

sabiha gökçen ya da istanbul havaalanı için metro girişlerinde otomatlar mevcut. 2 gün önce sabiha gökçen metro girişindeki otomattan 5 türk lirasına su almıştım. eğer su ve atıştırmalıklara 200 lira vermek istemezseniz otomatlara 5-10 dakika yürüme sonucu ulaşılabilir.
...

bu arada, sabiha gökçen havaalanı içinde simite 200 küsur lira vermek çok çok saçma. sabiha gökçen'in içinde süpermarket var. sigara, dışarıyla aynı fiyattan satılıyor. dardanel soğuk sandviçler satılıyor. su 20 türk lirası, kutu içecekler 40 türk lirası. piyasanın 2 katı fiyatı yani çoğu şey. 6-7 katı isteyenlere göre daha makul.