Japonya'nın Adeta Kartpostaldan Fırlamış Hissi Veren Gözden Uzak Köyü: Shirakawago

Turistik bölge denince akla hemen gelmeyen, adeta bir kayıp şehir hissi veren bu köye bakmaya doyamayacaksınız.
Japonya'nın Adeta Kartpostaldan Fırlamış Hissi Veren Gözden Uzak Köyü: Shirakawago

Nedir?

shirakawago... japonya'nın gifu şehrinde bulunan, 1995 yılında unesco tarafından world heritage olarak seçilmiş eski tip japon yerleşim birimleriyle ünlü yer.

shirakawago: kartpostallardan fırlamışçasına insanı kendine hayran bırakan bir köy

eskiden köye ulaşım zormuş, ancak yeni yapılan yollarla ulaşım artık kolaylıkla sağlanabiliyor. arabayla mola vermeden yaklaşık beş altı saatte osaka’dan takayama şehrine ulaşabiliyorsunuz. shirakawa-go takayama’dan iki saat uzaklıkta. ayrıca olası bir çığ felaketinin önüne geçmek için aşırı sağlam çatıları olan evlere sahip bir köy.


köyde, otel yok ama bazı evler, odalarını pansiyon olarak kullanıma açıyorlar. hem japonlar hem de yabancı turistler; birkaç gün kalıp, yöresel yiyecekleri tadıp, temiz havayı soluyup öyle dönüyorlar evlerine. hediyelik eşya satan bir iki dükkan da var. buradan hatıra birkaç eşya alabilirsiniz.

Turistlerden bunalmışlığı da vardır

japonya'yı kendilerine ayrılmış bir oyun alanı sanıp sadece turist oldukları için bu ülkenin kurallarına uymamayı ve/veya insanların yaşam alanlarına tecavüz etmeyi kendilerinde doğuştan bahşedilmiş bir hak olarak gören yabancı turistler tarafından illallah ettirilmiş köy. öyle ki artık sabrı taşmış shirakawago belediyesi bu kanser yayan yabancılara yönelik ingilizce bir "görgü rehberi" hazırlamış. http://ml.shirakawa-go.org/en/manga/

shirakawago, higurashi no naku koro ni isimli grafik romanın geçtiği kasaba

tabii orada ismi hinamizawa'dır. anime serisinde gördüğümüz karakterlerin evleri, tapınaklar, köprü vb her unsur animeye aktarılmıştır. onun dışında doğal güzelliği ile büyüleyen, max 1000+ kişinin yaşadığı ölmeden önce gidilmesi gerekilen yerlerdendir.

Kasabanın folkloruna dair

belgesellerin yalancısıyım: bu köyde turistik zamanlarda evden eve dolaşan değişik tipli amcalar "shichi fukujin" denilen yedi şans tanrısını temsil ederken, yaptıkları dans ise harukoma dansı olarak geçmekteymiş.

dansın havasına girmek için